Persbericht aangaande bezwaar uitstel wedstrijd Amigio

Datum: 8 maart 2015

PERSBERICHT KNBB Sectie Snooker

Tijdens het teamleiders overleg van de Eredivisie op 5 maart 2015 heeft het bestuur van de Sectie Snooker de Uitspraak op de bezwaren naar aanleiding van het uitstel van de wedstrijd van Amigio/ Inpower wereldkundig gemaakt:

logo knbb

Het bestuur van de Sectie verklaart het bezwaar van diverse andere teams ongegrond.

Op de ochtend van de wedstrijd was er in West Nederland Code Oranje van kracht. Iedereen, inclusief de SC, ging er vanuit dat het hier een “weeralarm” betrof. Pas gedurende dat weekend kwam de exacte formulering van de site van het KNMI boven tafel.

Art 206, lid 2 omschrijft een aantal voorbeelden waarbij overmacht verondersteld wordt. Het bestuur vindt dat in deze casus de situatie door de teamcaptain juist is ingeschat en is van mening dat er van overmacht sprake was. De weerssituatie in het Westen van het land werd ’s- Ochtends met code Oranje beoordeeld door het KNMI.

Op maandag na de wedstrijd heeft de competitieleider dit ook bevestigd en geoordeeld dat het team gerechtigd was de wedstrijd uit te stellen.

Op de ochtend van de wedstrijd heeft de captain van Amigio getracht contact te zoeken met de voorzitter van de Sportcommissie om haar inschatting te laten bevestigen. Dit is toen niet gelukt omdat de voorzitter niet bereikbaar was.

Niemand, en dus ook het Bestuur van de Sectie, zou haar Leden kunnen verplichten naar een wedstrijd te reizen als de situatie daartoe niet veilig is. Dat het reglement niet de juiste bewoording bevat erkent het Bestuur en zij zal daartoe dan ook de Sportcommissie vragen dit te verduidelijken.

Bron

Lees ook:Verklaring KNBB aangaande uitgestelde eredivisiewedstrijd Amigio 1/Inpower
Lees ook:De Dieze blijft koploper, Final Touch – Amigio afgelast ivm weeralarm
Lees ook:Verslag bijeenkomst Teamleidersoverleg Eredivisie
Lees ook:Fusie KNBB en KVC afgeketst
Lees ook:Selectie junioren EK bekend

5 reacties op “Persbericht aangaande bezwaar uitstel wedstrijd Amigio

 1. aram

  Wat een gezeur! Geef niemand strafpunten! Zeker pompadour niet. We gaan heel gewichtig doen bij een lager geklasseerd team en nu is het heel officieel beoordeeld. Koester de enthousiaste competitiespelers!!

    /   Beantwoorden  / 
 2. Jan

  Lees ik dat nou goed? Kent de bond zijn eigen reglementen niet?
  En diezelfde bond durft een ander team wél een sanctie op te leggen, terwijl daar toch ook sprake was van onduidelijkheid. Dat is lef hebben.
  Wanneer mogen wij (leden) de bond eens een sanctie opleggen?

    /   Beantwoorden  / 
 3. Patrick Terlou

  Minder regeltjes,meer snookeren….

    /   Beantwoorden  / 
 4. ivo kraus

  Minder ouwehoeren, meer snookeren :-)

    /   Beantwoorden  / 
 5. patrick terlou

  Hahaha Krausieeeee mee eens

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.