KNBB werkt aan snookeropleiding

logo knbbGoed nieuws uit Nieuwegein: de KNBB is op zoek naar vrijwilligers die willen meehelpen om opleidingen tot snookerinstructeur op te zetten.

Het gaat om de opleiding tot snookertrainer 2 en snookertrainer 3, zo lezen we op de site van de biljartbond.

Dat is goed nieuws omdat de kwalitatieve toekomst van de snookersport in Nederland daarbij gebaat is. Je hebt immers instructeurs nodig om jongeren, die de sport serieus willen bedrijven, te begeleiden.

Zo bekeken is een gedegen en goed functionerende opleiding tot snookerinstructeur een voorwaarde voor een succesvol voortbestaan van de sport in Nederland op termijn.

Toch moet er meer gebeuren.

De kwantitatieve toekomst (of er genoeg jongeren snookeren) is immers minstens zo belangrijk. Zonder voldoende aanwas is de kans gering dat er grote talenten komen bovendrijven.

Ik hoop dan ook dat de KNBB zich samen met zaalhouders overal in het land gaat inzetten om snooker bij jongeren populair(der) te maken.

Maak de drempel om een keu op te pakken zo gering mogelijk. Bij kinderen kan dat het beste door ze te laten spelen, spelen, spelen.

Demonstratietrainingen gevolgd door een paar partijtjes, of  toernooitjes op de sportdagen die elke school toch al organiseert, zijn op lokaal niveau prima te organiseren.

Als dát structureel wordt opgepakt, krijg je een kwantitatieve basis, die op termijn een kwalitatieve impuls voor het snooker kan opleveren.

En daarvoor hebben die instructeurs inderdaad hard nodig.

Lees ook:KNBB-sectie snooker in gesprek over jeugdplan
Lees ook:Inschrijvingen NK Snooker stijgt naar 340
Lees ook:Ronnie zoekt zijn opvolger (en dat kunnen wij ook!)
Lees ook:Snooker NL (deel 1): De nationale ranking
Lees ook:Snooker NL (deel 3): Topsport vs. breedtesport

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.