Ronnie zoekt zijn opvolger (en dat kunnen wij ook!)

rileys - ronnie o'sullivanAltijd al de nieuwe Ronnie O’Sullivan willen worden? En daarbij geholpen willen worden door de echte Ronnie? Dat kan nu (als je tussen 12 en 16 bent)!

De nummer 1 van de wereld heeft samen met de Britse snookerzalenexploitant Rileys – niet te verwarren met tafel/keumaker Riley – de actie Future Stars Of Snooker opgezet.

Via regionale voorrondes door heel Engeland plaatsen zich uiteindelijk acht jongeren (m/v) voor een trainingskamp in Sheffield tijdens het komende wereldkampioenschap.

Daar trainen en spelen de jonge talenten onder begeleiding van enkele profs. Uiteindelijk kiest O’Sullivan één winnaar, die de hoofdprijs van £5000 ontvangt en die The Rocket als zijn coach en mentor krijgt.

Toen ik dit nieuws hoorde, dacht ik meteen dat je een vergelijkbaar initiatief ook in Nederland kunt opzetten.

Ook hier kan het geen kwaad als we erin slagen weer meer jongeren warm te maken voor het snookerspel.

Ik neem aan de KNBB een budget heeft of kan vrijmaken om de sport te promoten bij de jeugd. Daar móet gewoon een subsidiepotje voor te vinden zijn.

Een aanvullende sponsor mag ook geen probleem zijn (zalenexploitant House Of Billiards? KNBB-sponsor Lotto?) en volgens mij past zo’n idee ook prima binnen de filosofie van de Cruyff Foundation.

Je organiseert regionale trainingsdagen waar jongeren gratis kunnen leren en spelen onder leiding van (één van) onze nationale toppers, die daarvoor best een zakcentje mogen verdienen.

Uiteindelijk wordt één centraal trainingskamp belegd, waar een talentvolle speler gratis speeltijd in zijn snookerclub verdient en gratis coachinguren krijgt.

Volgens mij zijn Gerrit bij de Leij of Roy Stolk, om maar even ‘s lands actuele nummers 1 en 2 te noemen, best te porren voor zo’n initiatief.

Wie pakt het op? Ik heb alvast de bijbehorende slogans bedacht:

Go get it! Word jij de nieuwe Gerrit!?

Boy oh boy! Word jij de nieuwe Roy!?

Lees ook:Vernieuwde bekercompetitie van start
Lees ook:De nieuwe Ronnie heet ook O’Sullivan
Lees ook:Zijn er snookerspelers in een rolstoel in Nederland?
Lees ook:NK 2016 van start!
Lees ook:Waar is de miss?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.