Jacobs uitgeschakeld, Khodjaeva met 123-break door naar halve finale op WK in België

Jeff Jacobs is vandaag uitgeschakeld bij de laatste 32 op het IBSF wereldkampioenschap voor junioren onder de 21 jaar, in zijn thuisland. Kamila Khodjaeva is wel door naar de volgende ronde, zij heeft reeds de halve finale bereikt door in de kwartfinale met 4-1 te winnen en een 123-break te maken. 

© IBSF

© IBSF

Jacobs trof de sterke Thaise speler Ratchayothin Yotharuck. De jonge Belg knokte zich knap terug van een 2-0 achterstand naar 2-2 en een 3-3. Hierna wist de Thai echter de wedstrijd naar zijn hand te zetten en met een 60-break de eindzege met 5-3 voor zich op te eisen.

Khodjaeva trof vandaag in de kwartfinale van het vrouwentoernooi Keerath Bhandaal uit India. De Belgische had een zeer goede dag, wat bleek uit de drie 30+breaks die zij maakte in de eerste drie frames, maar vooral uit de 123-break die zij in het vijfde en laatste frame maakte.

Het is vrij uniek dat er op een vrouwentoernooi zo’n hoge break wordt gescoord, laat staan bij de junioren-dames. Slechts één keer eerder lukte een dame dit. Nutcharat Wongharuthai uit Thailand maakte vorig jaar een 124-break. Voor Khodjaeva was dit een dikke verbtering van haar hoogste break, deze stond tot op heden op 68.

Ze treft morgen in de halve finale deze Wongharuthai, die vorige week bij de onder 18 jaar nog in de finale stond.

Lees ook:Thaise finale bij WK dames -21
Lees ook:Jans naar finale IBSF WK in Qatar
Lees ook:Nog 2 Belgische ijzers in het vuur op WK-21 in thuisland
Lees ook:Moermans uitgeschakeld in kwartfinale WK
Lees ook:Xu Si wint WK -21 in Mol

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.