Xu Si wint WK -21 in Mol

De Chinese Xu Si heeft in een zeer spannende finale het IBSF wereldkampioenschap voor onder de 21 jaar gewonnen in Mol, België. Naast het prijzengeld en de titel levert dit de 18-jarige ook een ticket op voor de main tour. 

© Ellen Demarré

© Ellen Demarré

Xu Si speelde in de finale tegen Alexander Ursenbacher uit Zwitserland. De wedstrijd ging tot 3-3 gelijk op, maar de Zwitser wist twee frames op rij te winnen waardoor hij 5-3 voor kwam te staan. De Chinees trok de score toch weer gelijk waardoor een decider gespeeld moest worden. In de decider wist Xu met een 67-break de titel veilig te stellen en is hiermee de 5e Chinees die dit toernooi wint. Tevens is het de zesde keer op rij dat een Aziaat het toernooi wint.

© Ellen Demarré

© Ellen Demarré

Bij de dames speelden de beide Thaise dames Nutcharat Wongharuthai en Siripaporn Nuanthakhamjan wederom tegen elkaar, net als vorige week in de finale van het IBSF WK-18 jaar. Die finale werd gewonnen door Nuanthakhamjan, maar de onder 21-jaar titel gaat naar Wongharuthai. Ook hier was een decider nodig om de beslissing te forceren, welke door Wongharuthai wedr gedaan door de beslissende kleuren te potten.

Alle uitslagen zijn hier terug te vinden.

Lees ook:Thaise finale bij WK dames -21
Lees ook:Page wint WK onder 18 in België
Lees ook:Wendy Jans pakt 6e wereldtitel
Lees ook:Terugblik 2016: Top en Flop juni
Lees ook:Hanssens en Jacobs Belgisch Kampioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.