Vandersteen uitgeschakeld, Jans naar halve finale

Alain Vandersteen is vanmorgen in Egypte op het IBSF WK uitgeschakeld. Hij verloor met 4-0 van regerend kampioen Phisit Chandsri. Wendy Jans is er wel in geslaagd de halve finale te beriken. Zij won met 4-2 van de Indiase Vidya Pillai.

WendyJans

Vandersteen speelde een spannende eerste frame, waar hij de kansen net niet voldoende pakte. Het tweede frame maakte de Thai een 65-break, waarna hij het derde en vierde frame snel naar zich toe trok met een reeks kleinere breaks. De Thai komt in de halve finale uit tegen de winnaar van de partij tussen Richard Peric uit Australië en de Ier Alen matic.

Opvallend is ook dat meervoudig wereld- en europees kampioen Darren Morgan gisteravond is uitgeschakeld. Hij verloor met 4-1 van Rafith Habib uit India. Habib is vanmorgen op zijn beurt uitgeschakeld door Jason Peplow uit Malta. Peplow komt in de andere halve finale uit tegen Mohammed Al Joaker, die we kennen van de poule van Johny Moermans.

Wendy Jans is hiermee nog de enige speler die de Belgische vlag kan verdedigen. Jans scoorde een 44- en een 35-break op weg naar de overwinning. In haar halve finale zal zij uitkomen tegen Waratthanun Sukritthanes uit Thailand, die op haar beurt een belangrijke concurrent van Jans voor de titel uitschakelde: Ng On Yee uit Hong Kong.

In de andere halve finale vinden we Amee Kamani uit India terug, die in de poule-fase Jans wist te verslaan. Kamani komt in de halve finale uit tegen Anastasia Nechaeva uit Rusland. 

De halve finales starten vanmiddag rond 15 uur. Livescoring en streaming kun je hier terug vinden.

Lees ook:Jans – Nechaeva wederom in finale WK
Lees ook:Vertommen uitgeschakeld, Jans in kwartfinale
Lees ook:Chandsri pakt opnieuw wereldtitel IBSF WK masters
Lees ook:Wendy Jans pakt vijfde wereldtitel
Lees ook:Jans door naar halve finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.