Jans – Nechaeva wederom in finale WK

Wendy Jans is er wederom in geslaagd om de finale van het IBSF WK in Egypte te bereiken. Ze won vandaag in de halve finale met 4-1 van Waratthanun Sukritthanes uit Thailand. 

WendyJans1

Jans kwam door een 30-break 1-0 voor te staan, maar de Thaise wist met een 47-break de score gelijk de trekken. Jans knokte zich echter terug en maakte daarbij onder meer een 94-break. Jans pakt hiermee haar 9e finale op het IBSF WK, waarvan ze al vier keer de titel wist te veroveren.

De titelverdedigster komt morgen in de finale uit tegen Anastasia Nechaeva die vandaag met 4-3 won van Amee Kamani uit India. Kamani wist eerder in de poulefase van Jans te winnen. Tegen Nechaeva kwam Kamani 3-1 voor te staan, maar de Russische vocht zich sterk terug.

Jans en Nechaeva stonden vorig jaar ook in de finale tegenover elkaar. Toen was Jans de sterkste speelster, met een 5-2 einduitslag.

Bij de Masters staat titelverdediger Phisit Chandsri ook opnieuw in de finale. Hij won met 5-0 van Alen Matic. De Thai scoorde daarbij een 60- een 76-, en een 86-break. Hij zal uitkomen tegen Jason Peplow uit Malta, die met 5-1 won van Mohammed Al Joaker uit de Verenigde Arabische Emiraten.

Nieuws over de herenfinale volgt later.

Lees ook:Wendy Jans pakt vijfde wereldtitel
Lees ook:Jans in finale WK
Lees ook:Wendy Jans voor 7e keer Europees kampioen
Lees ook:Vandersteen uitgeschakeld, Jans naar halve finale
Lees ook:Jans naar finale IBSF WK in Qatar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.