Poll: Wat is jouw hoogtepunt van 2012?

Het jaar 2012 loopt op z’n eind dus de terugblikserie van snooker.blog.nl komt eraan. Daarop vooruitlopend kijken we ook in de poll vast terug op het bijna afgelopen jaar.

De vraag: wat was jouw snookerhoogtepunt van 2012?

Ik heb negen antwoorden voor je geselecteerd met negen spraakmakende momenten van de voorbije twaalf maanden.

Het was een jaar dat bomvol zat met snooker. Toen ik dit blog in 2009 begon, hadden we zes Main Tour-events en dus soms maandenlang pauze tussen twee toernooien. Dat kun je je anno 2012 niet meer voorstellen.

Goed, veel snooker betekent ook veel hoogtepunten. Hier mijn selectie van negen highlights in (min of meer) chronologische volgorde:

  1. Gerrit bij de Leij draait al jarenlang mee aan de top van het Nederlandse snooker, en weet nu eindelijk zijn eerste NK-titel te pakken.
  2. Yvan Van Velthoven voltooit een unieke dubbel en pakt op het Belgisch kampioenschap zowel de titel bij de mannen als bij de masters
  3. Luca Brecel is als 17-jarige de jongste speler in de snookergeschiedenis die zich voor het wereldkampioenschap weet te plaatsen.
  4. Stephen Hendry laat zijn fenomenale kwaliteiten nog één keer zien als hij op het WK een 147 scoort, om vervolgens afscheid te nemen.
  5. Ronnie O’Sullivan pakt zijn vierde wereldtitel en laat iedereen zien dat hij anno 2012 de allerbeste is – als hij er zin in heeft.
  6. John Higgins wint de finale van de Shanghai Masters tegen Judd Trump na een 2-7 achterstand met 10-9 en scoort en passant een 147.
  7. Judd Trump wordt de nieuwe nummer 1 en markeert daarmee de start van een nieuw tijdperk voor het snooker: modern, snel, naughty.
  8. Luca Brecel haalt als jongste speler ooit de kwartfinales (en op één pot na zelfs de halve finales) van het UK Championship.
  9. Wendy Jans breidt haar toch al imposante erelijst verder uit door in Sofia opnieuw wereldkampioene van de IBSF te worden.

Kies maar! De poll staat zoals gebruikelijk in de rechterkolom.

Als jouw hoogtepunt er niet bij staat, laat dat even in de comments weten wat jou het meest heeft gefascineerd in het snookerjaar 2012.

Lees ook:Terugblik 2012: top en top van april
Lees ook:German Masters: Magische snookeravond in Berlijn
Lees ook:Trump overtuigend naar zege in China Open
Lees ook:O’Sullivan wint thriller-finale van Trump in UK Championship
Lees ook:Poll: Wat was jouw hoogtepunt van het seizoen?

Eén reactie op “Poll: Wat is jouw hoogtepunt van 2012?

  1. G

    Voor mij de German Masters titel die O’Sullivan zo hard nodig had om in de top 16 te blijven. En die geniale 92 break op weg naar zijn 4e wereldtitel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.