Poll: Davis’ WK-kwartfinale het hoogtepunt van 2009-’10

logo-blogHet bereiken van de kwartfinales van het wereldkampioenschap door de 52-jarige Steve Davis is volgens de lezers van snooker.blog.nl hét hoogtepunt van afgelopen seizoen.

Davis, in de jaren ’80 zesvoudig winnaar van het WK, deed voor de dertigste keer mee in Sheffield. Hij schakelde eerst Mark King en daarna titelverdediger John Higgins uit, voordat hij verloor van de latere winnaar Neil Robertson.

Die prestatie van The Nugget kreeg 27 procent van de stemmen (22 van 82) in onze poll. Daarmee liet Davis het behalen van de wereldtitel door Robertson (21 procent) duidelijk achter zich.

De comeback in de finale tegen Ronnie O’Sullivan waarmee Mark Selby in januari de Masters-titel won, was met 12 procent de nummer 3 op de lijst.

Met elk 10 procent eindigen Ding Junhui (drie rankingfinales in één seizoen) en Björn Haneveer (handhaving op Main Tour) op de vierde plaats.

Voor slechts één enkele lezer was de terugkeer in de top-16 door WK-finalist Graeme Dott, die het seizoen als 28e was begonnen, het hoogtepunt.

Later vandaag komt de nieuwe poll online!

poll hoogtepunt seizoen

Lees ook:O’Sullivan grote favoriet op wereldkampioenschap
Lees ook:Poll: Judd Trumps triomf was hoogtepunt seizoen
Lees ook:“Snookerij wordt weer kampioen van de Eredivisie”
Lees ook:Poll: Bloglezers zien O’Sullivan als WK-favoriet
Lees ook:Poll: Mark Williams is favoriet voor WK-titel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.