O’Sullivan grote favoriet op wereldkampioenschap

logo-blogEen groot deel van het vakkundige lezerspubliek van snooker.blog.nl weet het zeker: Ronnie O’Sullivan wordt volgende maand wereldkampioen!

The Rocket wordt door 36 procent van de meer dan honderd deelnemers aan onze poll getipt als winnaar in The Crucible.

Daarmee krijgt O’Sullivan twee keer zoveel stemmen als titelverdediger John Higgins, die overigens al vóór de start van dit toernooi zeker weet dat hij volgend seizoen weer nummer 1 op de wereldranglijst is.

Dat O’Sullivan en Higgins het vaakst worden genoemd, is niet verwonderlijk: zij wonnen de afgelopen drie WK’s.

Wel opvallend vind ik dat Stephen Hendry door liefst 11 procent van de lezers wordt genoemd, vaker nog dan Mark Selby (10 procent).

Daarmee wordt Hendry als een veel grotere kanshebber gezien dan bijvoorbeeld Ding Junhui. De Chinees beleeft een sterk seizoen met drie rankingfinales, maar slechts 3 procent ziet in hem de nieuwe wereldkampioen.

Frappant is dat zelfs debutant Zhang Anda, die vier kwalificatiepartijen moest winnen om het WK te halen, evenveel stemmen als Ding heeft gekregen.

Ook Neil Robertson (6 procent) en Shaun Murphy (3 procent) worden naar mijn mening onderschat. En eerlijk is eerlijk, Stephen Maguire (0 procent…) zie ik ook geen wereldkampioen worden.

Overigens denkt 10 procent dat de wereldkampioen niet tussen de gegeven antwoorden te vinden is. En misschien blijkt dat uiteindelijk wel te kloppen, want Mark Williams is momenteel de man in vorm.

poll wereldkampioen

Lees ook:Poll: O’Sullivan maakt favorietenrol waar
Lees ook:Poll: Mark Williams is favoriet voor WK-titel
Lees ook:Poll: Jumbo grote favoriet in Eredivisie
Lees ook:Poll: Bloglezers zien O’Sullivan als WK-favoriet
Lees ook:Poll: Ebdon mag wel stoppen met snooker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.