Ruzie 110sport.tv en World Snooker: geen livestreams meer (update)

logo-110sportJammer voor alle snookerfans, maar de kwalificatietoernooien van de Main Tour worden niet langer uitgezonden op internet. 110sport.tv, dat dit seizoen met de livestreams begon, ligt overhoop met World Snooker.

De kwestie gaat om de doorverkoop van de uitzendrechten, zo schrijft David Hendon vandaag op zijn blog.

World Snooker heeft namelijk nu ook een akkoord gesloten met Britse bookmakers, die dezelfde partijen als gratis livestream op hun sites willen gaan aanbieden.

Als dezelfde wedstrijden elders voor niets zijn te bekijken, verdwijnt natuurlijk het fundament onder 110sport.tv. Daar moeten kijkers zich inloggen en betalen als ze een partij willen volgen.

Bookmakers zijn voor hun signaal echter wel afhankelijk van de technische faciliteiten van 110sport.tv. Nu het internetkanaal afhaakt, is de kwalificatie voor het UK Championship, vanaf maandag in Prestatyn, noch bij 110spoert.tv, noch bij de bookmakers te zien.

Of er een oplossing komt in deze strijd en toekomstige kwalificatietoernooien weer wel worden uitgezonden, valt nog te bezien.

110sport.tv zal zich voorlopig toeleggen op het uitzenden van eigen evenementen, zoals recentelijk het Legends of Snooker-toernooi.

World Snooker en 110sport.tv bereikten eerder dit jaar een overeenkomst voor drie seizoenen. Triest dat het al na drie qualifiers (Shanghai Masters, Grand Prix, The Masters) weer voorbij is.

Ik vind het een bizarre kwestie, temeer omdat de baas van 110sport, Ian Doyle, ook een van de topfiguren binnen World Snooker is.

Hoe dan ook, voorlopig zijn snookerfans wereldwijd weer eens de dupe van een fraai staaltje mismanagement.

UPDATE vrijdag 20 november 2009:
In een statement op zijn website zegt 110sport.tv dat het geen onenigheid heeft met World Snooker, maar dat het hier een contractuele kwestie betreft met IMG, het mediarechtenbureau van World Snooker. In feite verandert dat de zaak natuurlijk niet. Feit is dat er (voorlopig?) geen Main Tour-partijen meer worden gestreamd. World Snooker heeft inmiddels ook alle banners en verwijzingen naar 110sport van zijn website verwijderd.

Lees ook:World Snooker verbiedt fans te twitteren tijdens partijen
Lees ook:Waar vind je livestreams van snooker?
Lees ook:Poll: Schorsing van Stephen Lee is (on)terecht!
Lees ook:Vlaams snookerpaleis blijkt luchtkasteel
Lees ook:Vrijgelaten Lee “in shock” na arrestatie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.