Waar vind je livestreams van snooker?

snooker symboolfotoOp snooker.blog.nl duikt geregeld de vraag van lezers op, waar ze livestreams van snookerevents kunnen vinden.

Trouwe lezers weten dat ik huiverig ben om naar sites te linken die officiële, afgeschermde uitzendingen op internet aftappen en deze – omgeven door eigen reclames – zelf aanbieden.

Streams van reguliere broadcasters overnemen en deze op een open net aanbieden, is illegaal. Dat is gewoon diefstal. Verder vind ik dat het blog principieel aanbieders van hoogwaardige streams (lees: World Snooker en Eurosport) moet ondersteunen…

…of in elk geval niet tegenwerken.

Als die officiële aanbieders er namelijk mee ophouden om snookerpartijen te streamen, hebben we helemaal geen beelden meer over. Daar heeft niemand wat aan.

Deze week vind ik een uitzondering: Het Champion of Champions vanuit Coventry wordt alleen door ITV in het Verenigd Koninkrijk uitgezonden: noch World Snooker (via Livesport.tv), noch Eurosport (via de Player) zendt de beelden op internet uit.

Goed, daar gaan we dan, voor een keer…

Zelf heb ik gistermiddag het aloude www.fromsport.com ingetikt. Ik werd omgeleid naar frombar.com, wat weer dezelfde site blijkt te zijn als sportlemon.tv.

Daar heb ik de stream van het CoC perfect kunnen volgen (na het wegklikken van al die verschrikkelijke reclames). De kwaliteit van zowel beeld als geluid was voortreffelijk.

Of diezelfde stream ‘s avonds ook weer werkte, heb ik niet kunnen controleren.

Als je vandaag op zoek bent naar een stream, zou ik het eerst via fromsport.com proberen. Mocht dat niet lukken, tik dan op Google eens “livestream champion of champions” in. Daarna is het een kwestie proberen, welke sites/streams werken…

… en voor hoelang. Juist omdat deze sites illegaal zijn, willen ze nog wel eens van internetadres en van server veranderen.

Lees ook:Snooker kijken op internet? Ja, maar wel gratis
Lees ook:Snooker ontwaakt uit winterslaap
Lees ook:Kijktip: Brecel tegen Wells in livestream
Lees ook:Snookerroom gedwongen te stoppen
Lees ook:WK 6-reds van start

11 reacties op “Waar vind je livestreams van snooker?

  1. Daan Mets

    Ik heb zelf nog steeds heel veel plezier van de Eurosportplayer, maar ik vind het wel jammer dat als je dus 100% ‘legaal’ snooker wilt kijken (goed, CoC dan even buiten beschouwing gelaten) je dus 2 abonnementen moet nemen. Soms zend ES uit en de WS niet of natuurlijk andersom of heb ik dat mis?

    Overigens ben ik juist vanwege de beroerde kwaliteit van de illegale streams overgeschakeld op ES.

    @Eric: Als je op 1 van de 2 een abo zou nemen, welke zou het dan zijn? Ook met commentaar in beschouwing genomen?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Klopt Daan, World Snooker blockt zijn livestreams in landen/regio’s waar het betreffende toernooi al door een andere zender – bijvoorbeeld Eurosport – wordt uitgezonden.
      Als je moet kiezen, zou ik Eurosport Player nemen. Bijna alle Main Tour-events komen immers op Eurosport, en die kun je dan dus niet zien op World Snooker. Bovendien heeft Eurosport commentaar (als de partij tegelijkertijd op tv wordt uitgezonden) en World Snooker uit kostenoverwegingen meestal niet. World Snooker vind ik wel interessant voor kwalificatietoernooien, die immers niet op Eurosport komen.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Daan Mets

        En is WS qua beeldkwaliteit wel te vergelijken met de ES player?

        Heb tijdens ET6 wel zitten overwegen om WS aan te schaffen, maar ja.. 5 pond per maand moet ik wel weer aan het snookerhatende thuisfront uitleggen! ;) Ik denk dat ik het voorlopig nog maar even bij de ES player houdt.

          /   Beantwoorden  / 
        1. Eric Willemsen

          Beeldkwaliteit op WS is goed, maar soms iets minder dan op ES Player. Heeft ermee te maken dat sommige toernooien op WS niet met tv-camera’s maar met een statische webcam worden opgenomen.

            /   Beantwoorden  / 
  2. Eric Willemsen

    Update: Via frombar.com kun je op dit moment doorklikken naar drie werkende livestreams van het Champion of Champions. Met ITV-commentaar van o.a. Clive Everton.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Dank, Martijn. Maar lees even de voorwaarden:
      “Members may not provide links to this site, nor use this site either embedded within another site (“I-Frames”) neither may they use or distribute URLS to allow others to do so.”
      Ik mag er hier dus niet naar linken… en jij ook niet ;-)

        /   Beantwoorden  / 
  3. Martijn

    Ik ben geen member hoor, jij wel?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Volgens mij wel. Als ik de kleine lettertjes goed begrijp, is “member” in dit geval slechts een ander woord voor gebruiker. Preciezer: als je je niet (gratis) aanmeldt en member wordt, mag je de site niet gebruiken, staat er.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Martijn

    De link naar de homepage verspreiden kan nooit illegaal zijn. Doen ze zelf ook via Google bijvoorbeeld.
    Deze site is legaal trouwens dus waar hebben we het over.
    Ik zeg, check filmon uit want je kan kosteloos heel veel kanalen zien en het beeld ziet er prima uit, zelfs op low quality.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Daan Mets

    Denk dat er in het geval van filmon.tv geen probleem is inderdaad, anders hadden ze dit kanaal absoluut regio gebonden gemaakt. De discussie gaat ook vooral over de streams die regelmatig op sportlemon.tv worden aangeboden. Die wijzen vrijwel altijd naar de WS en ES players waar je normaal gesproken dus een paar knaken per maand voor betaald.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.