Snookerpresentator Ray Stubbs verlaat BBC

Voor veel snookerfans in Nederland en België is hij een bekend gezicht in de huiskamer: presentator Ray Stubbs van de Britse BBC. Jarenlang was hij beurtelings met Hazel Irvine de vaste presentator en interviewer tijdens snookeruitzendingen. Stubbs heeft de Beeb echter verlaten om aan de slag te gaan bij de Britse tak van de Amerikaanse sportzender ESPN, zo schrijft The Guardian vandaag.

Volgens The Guardian benoemt de BBC geen nieuwe snookerpresentator naast Irvine. De verwachting is dat cricket- en paardenracespecialist Rishi Persad vaker dan tot nu toe snooker gaat presenteren.

Stubbs, ooit profvoetballer bij Tranmere Rovers FC, begon zijn journalistieke loopbaan bij de BBC in 1986. Hij gold als een van de opvolgers van de legendarische, onlangs overleden David Vine, de eerste snookerpresentator van de BBC die de sport drie decennia lang in de huiskamers bracht tot zijn pensionering in 2000.

Stubbs gaat werken voor het nieuwe sportkanaal van ESPN in Engeland, dat volgende maand gelanceerd gaat worden. Hij zal dan overigens geen snooker meer verslaan, maar wel het Britse Premier League-voetbal.

(Foto Ray Stubbs © BBC Press Office)

Lees ook:Leestip: “Bullish” Brecel in The Guardian
Lees ook:Ex-prof Roe: Besnijdenis om bondscoach Iran te worden
Lees ook:Higgins en O’Sullivan, rivalen voor het leven
Lees ook:Brekend nieuws: GEEN omkoping in Britse sport!
Lees ook:O’Sullivan stopt! Of toch niet?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.