Pardon? Legendarische quotes uit de snookerwereld (afl. 2)

“…He’s starting to annoy me…”

(Jimmy White over Stephen Hendry in 1994)

Hij wordt vaak gezien als de beste snookerspeler die nooit wereldkampioen werd, Jimmy White. Kansen om de absolute hoofdprijs van het snooker in de wacht te slepen, heeft de Whirlwind echter genoeg gehad.

Zes keer bereikte de Engelsman in The Crucible in Sheffield de finale, in 1984 tegen Steve Davis (18-16 nederlaag) en in 1991 tegen John Parrott (18-11). De andere vier keer was telkens Stephen Hendry zijn opponent: in 1990 (18-12), 1992 (18-14, na een 14-8 voorsprong voor White), 1993 (18-5) en 1994.

In die laatste finale stond het 17-17 en White leek bezig aan de beslissende break toen hij plotseling een simpele zwarte bal vanaf de spot miste. Hendry, dodelijk efficiënt als altijd, speelde meteen de tafel leeg en won alsnog het frame, en daarmee het kampioenschap. Voor de microfoon van BBC-presentator wijlen David Vine sprak White toen met een zuur glimlachje, verwijzend naar de ongenaakbare Schot: “He’s starting to annoy me.” (“Hij begint me te vervelen.”) White zou daarna nooit meer de finale van een WK halen.

Lees ook:Pardon? Legendarische quotes uit de snookerwereld (afl. 5)
Lees ook:Dominic Dale beledigde Jimmy White
Lees ook:Genoeg geweest! Nu mag … wel eens stoppen
Lees ook:Hendry en White wel, Davis niet naar China Open
Lees ook:WK-senioren: Hendry weer te sterk voor White

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.