WK-senioren: Hendry weer te sterk voor White

Twee decennia geleden verloor hij vier echte WK-finales tegen Stephen Hendry. En ook vanavond moest Jimmy White het afleggen tegen zijn Schotse rivaal.

In de kwartfinales van het World Seniors Championship verloor White met 1-2 van Hendry. In alle drie de frames had White een goede kans, maar net als destijds benutte hij die niet.

“If you make mistakes, he buries you. Same old story”, zei White, die indertijd twee WK-finales van Hendry had móeten winnen: een keer stond hij 14-8 voor (verloor 14-18) en een keer miste hij op 17-17 een eenvoudige zwarte bal vanaf zijn spot (17-18).

world seniors ch'ship 2013 - white-hendry

…White moet wéér zijn meerdere erkennen in eeuwige rivaal Hendry…

Het eerste frame won Hendry met een fraaie 83 clearance nadat White een riskante long pot had gemist. Na weer een gemiste kans leek White ook het tweede frame te verliezen, maar dat wist hij nog op de kleuren van Hendry af te pakken.

White scoorde een fabuleuze laatste rode bal met de rest voordat hij de kleuren tot en met roze opruimde. In de decider was Hendry echter weer de constantere.

In de halve finales komt Hendry nu uit tegen titelverdediger Nigel Bond, die enorm veel moeite had om Grinder Cliff Thorburn na een 0-1 achterstand met 2-1 te verslaan.

In de andere halve finale (vanaf 20.00 uur) stuiten Dave Harold (2-0 tegen Darren Morgan, de kampioen van 2011) en Steve Davis (2-1 tegen Tony Chappel) op elkaar.

Voor de uitslagen en framescores kijk je hier bij World Snooker.

[picture Jimmy White © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK-senioren: Hendry en White op herhaling
Lees ook:White wint wéér niet van Hendry in Crucible
Lees ook:Maguire en Hendry completteren halve finales PTC 12
Lees ook:Jimmy White wint WK-titel voor senioren
Lees ook:WK-senioren: Davis na 24 jaar weer wereldkampioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.