Advani op weg naar nieuwe wereldtitel?

Pankaj Advani staat weer in de finale van het IBSF WK. In Egypte zal Advani zijn huzarenstukje van 2003 graag proberen te herhalen. Advani grossiert al in wereldtitels: als er een bal gerold kan worden, kan hij er een wereldtitel uit slepen.

© IBSF Advani met Ng On Yee, dit jaar bij het WK 6-reds

© IBSF
Advani met Ng On Yee, dit jaar bij het WK 6-reds

Zo is hij regerend wereldkampioen 6-reds, regerend (meervoudig) wereldkampioen billiards (in beide formats, zowel het punten-format als het tijd-format, wereldkampioen 6-reds teams en zoals gezegd wereldkampioen snooker bij de IBSF (2003).

Vorig jaar maakte Advani een duidelijke keuze om zich op het billiards te gaan richten en zijn toerkaart terug te geven. Hij wilde dichter bij huis zijn, bij zijn familie en zijn fans. Want fans heeft deze man, alleen op Twitter heeft hij al 112.000 volgers.

In de halve finale vandaag had hij echter wel geduchte tegenstand. Advani kwam met breaks 65 en 59 2-0 voor te staan tegen Lukas Kleckers, maar de Duitser knokte zich terug naar 2-2 met onder meer een 60-break. Advani liep weer uit naar 4-2, waar hij het zesde frame op een steal pakte.

De Duitser maakte een 50-break, maar met een 58-clearance wist de man uit India het frame toch veilig te stellen. Na de midsession-interval wist Kleckers aan te haken en er 5-5 van te maken, maar Advani wist met ondermeer een 55-break zijn zoveelste WK-finale veilig te stellen.

In die finale komt hij uit tegen Zhao Xintong, de jonge Chinees die hard aan de weg aan het timmeren is. Met 4 breaks boven de 60  zette hij Ben Jones uit Wales eenvoudig met 7-1 opzij.

Het belooft dan ook een interessante finale te worden. Een overzicht, livescoring en streaming kun je hier terug vinden. De finale start om 09.00 uur morgenochtend.

Lees ook:Advani volgt zijn hart
Lees ook:Advani en Bingtao in kwartfinales WK amateurs 6-reds
Lees ook:Advani twijfelt over snookercarrière
Lees ook:Wie pakt het maintour ticket op het WK in Egypte?
Lees ook:Advani pakt opnieuw wereldtitel 6-reds IBSF

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.