Reanne Evans pakt óók wereldtitel

reanne evans (small)Het succesverhaal van Reanne Evans kent maar geen einde. De 24-jarige Engelse voegde vanmiddag een nieuwe wereldtitel – de zesde inmiddels – toe aan haar imposante reeks overwinningen.

Evans is nu al 61 WLBSA-partijen op rij ongeslagen. Ze heeft dit seizoen alle toernooien van de vrouwensnookerbond op haar naam gescheven: zes rankingevents en de Wytech Ladies Masters.

In de finale van het WK in Cambridge kende Evans weinig problemen met Maria Catalano, de laatste speelster die haar in 2008 in een officiële partij wist te verslaan. Na verlies van het openingsframe werd het 5-1 voor Evans.

Toch moest Evans in de loop van het toernooi wel een keer vol aan de bak. In de halve finale kwam ze tegen Katie Henrick 0-2 en 2-3 achter, maar won uiteindelijk nog met 4-3.

In haar twee voorgaande partijen tegen de Duitse Natascha Niermann (3-0) en Chitra Magimairaj (4-0) verloor Evans geen enkel frame.

Met een break van 78 in de halve finale tegen Henrick scoorde Evans, die inmiddels 23 rankingtitels achter haar naam heeft, ook de hoogste break van het toenooi.

Toch sleepte Evans niet elke prijs in de wacht die er te winnen viel. In de mixed dubbel-competitie, waarin ze aan de zijde van Michael Holt aantrad, ging de halve finale verloren tegen Pam Wood en Martin Gould, die op hun beurt de finale verloren van Tatjana Vasiljeva en Joe Perry.

Overigens ging de titel bij de junioren zonder frameverlies naar Hannah Jones, die de eindstrijd met 2-0 won van de pas 10-jarige Jasmine Bolsover.

Kijk hier voor alle uitslagen, ook van de groepswedstrijden.

Lees ook:Reanne Evans pakt maar weer eens een titel
Lees ook:Reanne Evans blijft maar winnen
Lees ook:Reanne Evans haalt volgende prijs op
Lees ook:Reanne Evans wint het verkeerde toernooi
Lees ook:Reanne Evans op weg naar 50e zege op rij

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.