Hoe is het nu met Ali Carter?

De hele snookerwereld hield vorig jaar zijn adem in toen Ali Carter voor de tweede keer het gevecht aan moest gaan met kanker. Zoals bekend won hij deze strijd, maar hoe is het nu met hem?

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Carter heeft niet alleen het gevecht met kanker gewonnen, ook heeft hij nog dagelijks te maken met de gevolgen van de ziekte van Crohn, waarvoor hij op een strikt, vegetarisch dieet is gegaan.

In een interview met Worldsnooker geeft The Captain aan dat opereren in zijn ogen geen zin heeft, omdat je dan blijft opereren om het littekenweefsel weer weg te werken. De Engelsman is al eerder voor de ziekte van Crohn onder het mes geweest. Hij geeft aan zich goed te voelen bij het dieet en zegt het gevoel te hebben dat dit dieet van alleen fruit en groente hem helpt.

De Paul Hunter Classic-winnaar is realistisch als het gaat over de toekomst in de snookersport. Hij wil graag weer terug de top-16 in, maar beseft zich dat het lastig zal worden om dat dit seizoen nog voor elkaar te krijgen. Hij richt zijn pijlen op volgend seizoen, als hij heel weinig punten heeft te verdedigen en hoopt zich dan weer te plaatsen voor The Masters.

Klik hier voor het hele interview.

Lees ook:Luistertip: Ali Carter spreekt open over ziekte
Lees ook:Ali Carter noemt overwinning PHC “mijn grootste titel”
Lees ook:Laatste keer Carter in de Crucible?
Lees ook:Scullion terug aan de tafel
Lees ook:Ali Carter op non-actief vanwege kanker

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.