Schorsing Stephen Lee blijft gehandhaafd

Stephen Lee blijft tot oktober 2024 geschorst van de Main Tour. De sportrechter heeft zijn hoger beroep op alle punten afgewezen.

De schorsing, die al in oktober 2012 is ingegaan, blijft daarmee 12 jaar. De bijdrage die Lee moet betalen, is fors verhoogd: van £40.000 tot £75.000. Opgeteld bij het eerste deel van het hoger beroep bedragen zijn totale kosten nu £105.000.

In een eerste reactie op Facebook haalt Lee hard uit naar World Snooker-baas Barry Hearn. Lee zegt een boek over match-fixing in het profsnooker te zullen publiceren, waarin hij alle betrokkenen met naam en toenaam gaat noemen.

welsh open 2012 - lee-ding phone 2

…Lee blijft tot 2024 geschorst en kondigt een boek over match-fixing aan…

Lee werd in 2012 voorlopig geschorst en een jaar later veroordeeld voor het opzettelijk verliezen van frames in zeven partijen in 2008 en ’09.

Lee had daarover afspraken gemaakt met bevriende gokkers, die zo forse winsten konden opstrijken. In totaal ging het om circa £100.000.

Lee heeft altijd volgehouden onschuldig te zijn. Maar ook de beroepsrechter van Sport Resolutions UK heeft hem, na de hoorzitting van afgelopen maandag, op alle punten in het ongelijk gesteld. De uitspraak blijft dan ook gehandhaafd.

“World Snooker heeft gedaan wat ze wilden zonder bewijs”, zegt Lee op Facebook. “Ik heb een paar uur staan roepen maar ze luisteren niet naar de feiten.”

Lee suggereert ook dat hij de WPBSA voor de “normale” rechter wil dagen. Hij verwijst daarbij naar het feit dat de politie al in 2010 een strafrechtelijk vooronderzoek startte, maar Lee niet aanklaagde bij gebrek aan bewijs.

Pas daarna pakte de WPBSA de kwestie op – met alle gevolgen van dien. De schorsing van 12 jaar is veruit de langste die ooit in het snooker is opgelegd.

[picture Stephen Lee © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:BREAKING: Stephen Lee 12 jaar geschorst
Lees ook:Stephen Lee schuldig; straf nog onbekend
Lees ook:Poll: Schorsing van Stephen Lee is (on)terecht!
Lees ook:Uitspraak in zaak-Lee is “positieve boodschap”
Lees ook:Jogia beschuldigt WPBSA van racisme

3 reacties op “Schorsing Stephen Lee blijft gehandhaafd

  1. DM

    Dat zal me een mooi Calimero-boek worden. Maar goed, de schoorsteen moet toch blijven branden bij Lee en die onverkochte boeken gaan natuurlijk uitstekend branden.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      De vraag is of Lee wel een uitgever kan vinden die zich – om maar bij die woordspeling te blijven – de vingers aan zo’n boek zou willen branden.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Ivo Kraus

    grappig, lees ik het artikel……staat daaronder een trailer van Godzilla ;-)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.