Uitspraak zaak-Stephen Lee later deze week

Stephen Lee krijgt later deze week te horen of het laatste deel van het hoger beroep in zijn slepende match-fixing-zaak wél succesvol is.

De hoorzitting vond vandaag in Londen plaats en rechter Nicholas Stewart van Sport Resulotions UK zal over enkele dagen uitspraak doen, aldus worldsnooker.com.

Lee is schuldig bevonden aan het manipuleren van Main-Tour-partijen. De Engelsman heeft altijd ontkend en vecht de veroordeling (schuldig), de straf (12 jaar schorsing) en zijn bijdrage in de gerechtskosten (£40.000) aan.

haikou-world-open-2012-lee-allen-2nd-session

…Over een paar dagen weet Lee of zijn hoger beroep succesvol is geweest…

Voor zover mij bekend heeft Lee (nog) niet publiekelijk gereageerd op de hoorzitting. Zijn vrouw Laura wel. Zij schrijft op Twitter onder meer: “De mensen moesten eens weten”, en: “Je kunt het nooit winnen van corruptie”.

In februari al verloor Lee het eerste deel van zijn hoger beroep.

Daarin probeerde hij aan te tonen dat de sportrechter die hem afgelopen september in eerste instantie veroordeelde, Adam Lewis, niet onpartijdig was.

Diezelfde Lewis treedt namelijk ook geregeld op als advocaat voor voetbalclub Leyton Orient FC, waar World Snooker-baas Barry Hearn de voorzitter is.

Dat deel van het beroep is inmiddels verworpen – en heeft Lee opgezadeld met nog eens £30.000 extra gerechtskosten.

Lee werd in oktober 2012 voorlopig geschorst en bijna een jaar later veroordeeld voor het opzettelijk verliezen van frames in zeven partijen. Door vooraf afspraken te maken met gokkers konden zo grote winsten worden opgestreken.

Los van deze zaak zal Lee eind van de maand ook nog voor de normale rechter moeten verschijnen. Hij wordt verdacht van fraude bij de verkoop van een keu.

[picture Stephen Lee © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Hoger beroep in zaak-Lee dient in januari
Lees ook:Hoger beroep wordt kostbare zaak voor Lee
Lees ook:SnooKort: Hoger beroep zaak-Lee dient maandag
Lees ook:Rechter zaak-Lee blijkt zakenpartner van Hearn
Lees ook:Stephen Lee schuldig; straf nog onbekend

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.