“Selby wordt nooit wereldkampioen”, zegt O’Sullivan

Mark Selby moet maar extra genieten van zijn (tot nu toe) twee Masters-titels, want een wereldtitel zal The Jester from Leicester nooit winnen.

Dat laatste beweert ten minste Ronnie O’Sullivan, Selby’s tegenstander in die dramatische finale van afgelopen zondagnacht.

“Ik denk niet dat Selby het spel heeft om een wereldtitel te winnen”, zegt O’Sullivan in de Telegraph. Als reden geeft The Rocket aan dat Selby niet constant genoeg zou zijn om een 17-daags toernooi met lange partijen winnend te kunnen afsluiten.

masters - o'sullivan-selby

…Selby (links) zal nooit wereldkampioen worden, zegt O’Sullivan (rechts)…

Dat klinkt als een gefrustreerde uitspraak van een slecht verliezer, maar dat klopt niet helemaal. O’Sullivan spaart namelijk ook zichzelf niet in het Telegraph-artikel.

“Wat het winnen van wereldtitels betreft, dat is mission impossible voor mij”, zegt de nummer 1 van de wereldranglijst. “Ik ben too hot and cold om met enig zelfvertrouwen aan dat toernooi te beginnen.”

O’Sullivan ziet dus voor zichzelf een identiek probleem als voor Selby: niet constant goed kunnen spelen. Dat hij inmiddels al drie keer wereldkampioen was, noemt O’Sullivan “op zichzelf al een mirakel”.

Overigens haalde ook Selby al eens de finale van het WK: in 2007 verloor hij met 18-14 van John Higgins. Ook in die partij zorgde Selby voor een miraculeuze comeback toen hij van 12-4 achter nog terugkwam tot 14-13.

(foto Selby & O’Sullivan © Eurosport Player)

Lees ook:O’Sullivan: “Ik word geen wereldkampioen”
Lees ook:Ronnie O’Sullivan wil wereldtitel op z’n 40e
Lees ook:Mark Selby trots op stempel “folteraar”
Lees ook:Verslaat Selby de Crucible Curse?
Lees ook:Selby’s loopbaan niet compleet zonder WK-titel

10 reacties op ““Selby wordt nooit wereldkampioen”, zegt O’Sullivan

  1. Martin

    Ik wordt een beetje moe van Ronnie de laatste tijd.Zijn respect richting tegenstander en publiek laat duidelijk te wensen over.Hij mag God op zijn blote knieen danken dat hij gezegend is met zoveel talent.En dat gezeur over zijn vorm en interesse in snooker kennen we nu wel.Laat hij blij zijn dat hij niet in de fabriek hoeft te werken en meer genieten van zijn uitzonderlijke positie.Het wordt echt tijd dat zijn mentaliteit verbeterd.Ik kan dan ook alleen maar mijn hoed afnemen voor de prestatie van Mark Selby.Gewoon een fantastische prestatie.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Martijn

    Fijn dat het allemaal zo simpel is voor jou Martin.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Martin

    Je moet het niet moeilijker maken dan het is,Martijn.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Martijn

    en jij weet blijkbaar precies hoe moeilijk het is?

      /   Beantwoorden  / 
  5. Eddy

    Ik vraag me af waarom er nooit iemand van de BBC vraagt aan O’Sullivan waarom hij bepaalde dingen zegt. Zijn uitspraken en kinderlijke gedrag is niet echt bevordelijk voor de pr zullen we maar zeggen.
    En dat allemaal ook nog zonder humor!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Martijn

    denk jij soms dat het slecht is voor de kijkcijfers?

      /   Beantwoorden  / 
  7. Eddy

    Ik denk dat een interessant interview wel goed doet voor de kijkcijfers.
    Natuurlijk wordt ie niet aan banden gelegd, maar binnen die context valt er nog leuke tv te maken.
    Zo kan ik me de zure gezichtjes nog herinneren van de gehele BBC nadat Ebdon die -oh wat gemeen want hij speelde zo langzaam- O’Sully eruit knikkerde tijdens het WK een tijdje terug.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Martijn

    Snooker zonder een enfant terrible zou een flauwe hap worden. Stiekum is iedereen blij met zijn wangedragingen, inclusief Barry Hearn.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Eddy

    Oh ja, dat is zeker waar.
    Het ergste vind ik persoonlijk ook niet O’Sullivan, maar meer de BBC.
    Hoe Willie bij elke bal RoS prijst is al tenenkrommend, en als ik nog een keer van Taylor “..and he played that lefthanded!” hoor doe ik het geluid uit. Of switch naar Eurosport.

      /   Beantwoorden  / 
  10. Martin

    Gelukkig ben ik niet de enige die zich ergert aan Dennis Taylor.Altijd maar die verhalen over zijn glorietijd en hoe goed het allemaal wel niet was in zijn tijd.En waarom moest Clive Everton,iemand die zoals het hoort neutraal commentaar levert,zo nodig vertrekken?Ik kijk vandaag de dag het snooker met het geluid uit en de koptelefoon met muziek op.Een verademing kan ik je zeggen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.