Pardon? Legendarische quotes uit de snookerwereld (afl. 3)

“…Snooker is dying…”

(Ronnie O’Sullivan tijdens The Masters in januari 2009)

Tijdens persconferenties na zijn wedstrijden is Ronnie O’Sullivan vaak goed voor een paar opzienbarende uitspraken. De ene keer kondigt hij plompverloren zijn afscheid aan, een volgende keer zegt hij zijn keu doormidden te hebben gebroken, en weer een andere keer verkondigt hij het einde van zijn sport.

Zoals in januari van dit jaar tijdens The Masters, het prestigieuze invitatietoernooi in Londen voor de zestien beste spelers van de wereld. O’Sullivan heeft zojuist nipt van Joe Perry gewonnen en verbaast het verzamelde journaille na afloop met de uitspraak “Snooker is dying.”  Volgens O’Sullivan is de sport te traag en te saai en zou deze om te overleven de hulp moeten inroepen van innovatie promotors als Barry Hearn en Simon Cowell.

Die frontale aanval van ‘s werelds nummer 1 op World Snooker, wekenlang bediscussieerd in vooral de Britse pers, komt niet uit de lucht vallen. O’Sullivan is namelijk gevraagd naar zijn mening over de manier waarop de sport wordt gerund en gepromoot. Daar kan hij onmogelijk een positief antwoord op geven. Er vinden steeds minder rankingtoernooien plaats, het prijsgeld daalt, en juist The Masters zelf is dit jaar zonder hoofdsponsor gebleven. Ook het wereldkampioenschap is op dat moment nog driftig op zoek naar een hoofdsponsor, al zou die later wel worden gevonden in Betfred.

Voor de goede orde: snooker is nog steeds springlevend, getuige snooker.blog.nl!

Lees ook:O’Sullivan: “Ik word geen wereldkampioen”
Lees ook:S.O.S.! Snooker gaat dood!
Lees ook:O’Sullivan laat zich wellicht opsluiten…
Lees ook:BBC brengt snooker op grote schermen in steden
Lees ook:PokerStars.com nieuwe hoofdsponsor Masters

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.