Ding Junhui pakt koppositie in Premier League

Met een 3-1 zege op Ali Carter in de finale van de zesde speeldag in Stoke heeft Ding Junhui zich gisteravond aan kop van de Premier League genesteld.

De Chinees heeft met nog vier rondes te gaan nu weer goede uitzichten op een plek in de play-offs. Voor Jimmy White en John Higgins daarentegen is het doek gevallen.

De nogal verwarrende spelregels van de Premier League, die op sommige punten afwijken van de normale regels, deden in de finale Carter de das om.

…Ding geconcentreerd op weg naar een 3-1 zege op Carter…

In het derde frame kwam Ding tot drie keer toe niet uit een snooker op de laatste groene bal.

Drie keer foul and a miss betekent volgens de Premier League-regels dat de tegenstander ball-in-hand krijgt en vanaf elke gewenste plek op tafel verder mag spelen. Hij mag de ballen in zo’n situatie dus niet nóg een keer laten terugleggen.

Toch is dat precies wat gebeurde. Referee Paul Collier verdedigde zich later op Twitter door te zeggen dat Carter ball-in-hand geweigerd had. Maar dat kán volgens de regels dus niet.

Bij die vergissing moet Carter de hand vooral ook in eigen boezem steken. Natuurlijk hoort hij zelf ook de regels te kennen. Afgezien daarvan had hij met ball-in-hand een optimale kans gehad om groen en de resterende ballen te potten en het frame dus te winnen.

…Carter verliest de finale van Ding maar blijft kansrijk voor de play-offs…

Carter was ook twee weken geleden in de finale van de vierde speeldag tegen Ronnie O’Sullivan al betrokken geweest bij een merkwaardig incident.

Toen miste de Engelsman op een 1-2 achterstand tot drie keer toe een direct aanspeelbare rode bal en gaf daarmee het frame en de partij weg.

De Premier League wordt volgende week in Exeter voortgezet met Ali Carter tegen Judd Trump en Shaun Murphy tegen Neil Robertson.

De tussenstand na zes speeldagen vind je op de site van de Premier League.

[pictures Ding Junhui & Ali Carter © 2011 snooker.blog]

Lees ook:Premier League: Mark Williams wint tweede speeldag
Lees ook:Premier League: Mark Williams naar play-offs
Lees ook:Premier League: Nog twee keer O’Sullivan-Trump?
Lees ook:Judd Trump ongenaakbaar in Premier League
Lees ook:Premier League: nieuwe opzet met 10 deelnemers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.