O’Sullivan redt punt tegen Hendry in Premier League

Ronnie O’Sullivan is vanavond tegen Stephen Hendry ternauwernood ontsnapt aan zijn eerste nederlaag in de Premier League Snooker. De titelverdediger speelde matig en kwam met 3-1 achter, maar pakte de laatste twee frames, 3-3.

De partij voldeed niet helemaal aan de hooggespannen verwachtingen. Daarvoor misten beide spelers te veel makkelijke ballen. Bovendien wilden de long pots bij beiden niet echt lukken.

premier league - hendry-o'sullivan

…Hendry wint ook het tweede frame, maar bleef uiteindelijk op 3-3 steken…

O’Sullivan verdedigde met het gelijkspel zijn koppositie en was ondanks het matige spel tevreden, zo vertelde hij na afloop aan Sky Sports.

“Ik had een goede controle over de ballen. In de loop van de partij werd dat steeds beter. Misschien moet ik vaker tegen Stephen spelen, hij haalt het beste in me boven”, was het enigszins verrassende commentaar van The Rocket, die er juist om bekend staat zijn eigen prestaties uiterst kritisch te beoordelen.

O’Sullivan miste een simpele roze vroeg in het openingsframe. Hendry maakte een break van 51, kreeg een zware kick, maar kon na een zwakke safety van O’Sullivan het frame alsnog binnenhalen.

Beide spelers misten onverwacht een aantal pots in frame twee, dat Hendry pakte met een topbreak van 35.

De Schot miste zijn zoveelste long pot in frame drie, waarna O’Sullivan met 78 punten zijn eerste serieuze break kon scoren.

Hendry zette daar in het volgende frame een serie van 76 tegenover. Hij kon er geen century van maken door een onnodige misser op een makkelijke rode bal, 3-1.

premier league - o'sullivan-hendry

…O’Sullivan kon vroeg in de partij zijn draai maar moeilijk vinden…

De Schot had pech in frame vijf toen zijn safety shot in-off ging. O’Sullivan oogde plotseling een stuk scherper en leek in rap tempo op weg naar de 100, maar bleef op 95 steken.

In het slotframe miste O’Sullivan op 42 een roze naar de middenpocket. Hoewel de ballen keurig open lagen, kon Hendry niet profiteren. Hij miste meteen zijn openingspot, waarna O’Sullivan het gelijkspel alsnog in de wacht kon slepen.

“Misschien was het voor het publiek wel een leuke partij, maar wij misten beide te veel ballen. Als je met 3-1 voor hebt gestaan, ben je teleurgesteld als het uiteindelijk 3-3 wordt”, sprak Hendry na afloop.

Later vanavond spelen Shaun Murphy en Marco Fu de tweede partij.

(foto’s Hendry & O’Sullivan © Sky Sports livestream)

Lees ook:UK Championship: Trump troeft Robertson af
Lees ook:Neil Robertson eerste World Open-winnaar
Lees ook:O’Sullivan geeft Higgins geen schijn van kans
Lees ook:Luca Brecel boekt knappe zege op Ricky Walden
Lees ook:O’Sullivan ondanks nederlaag naar play-offs Premier League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.