O’Sullivan pakt koppositie in Premier League

Ronnie O’Sullivan is terug op de plek waar hij de afgelopen vijf jaar al zo vaak stond: aan kop van de Premier League Snooker. The Rocket boekte vanavond een 4-2 zege op Shaun Murphy, die nu na twee partijen puntloos onderaan staat.

O’Sullivan startte vlijmscherp aan de partij en kwam dankzij breaks van 104, 34, 33 en 56 vlot op 3-0. Murphy potte in die eerste drie frames welgeteld één rode bal.

premier league - o'sullivan-murphy

…O’Sullivan op weg naar een 4-2 zege en de koppositie in de Premier League…

Murphy kreeg pas zijn eerste echte kans in frame vier, die hij meteen met beide handen aangreep. Zijn break van 81 was ruim voldoende voor de 3-1.

Ook in het volgende frame miste O’Sullivan een paar ballen, wat de wereldkampioen van 2005 de kans bood tot 3-2 terug te komen.

Verder liet de titelverdediger het echter niet komen. Met een break van 75, die waarschijnlijk een century was geworden als O’Sullivan geen zware kick op blauw had gehad, greep hij de zege.

premier league - murphy-sullivan

…Murphy start zijn comeback in frame vier…

Echt tevreden was O’Sullivan echter niet. “Ik was te pakken vanavond, maar op de een of andere manier heb ik de partij naar me toe weten te trekken”, sprak hij voor de camera’s van Sky Sports. “Ik voelde me geen moment relaxed (…) en kon moeilijk wennen aan de tafel.”

Hoewel Murphy puntloos onderaan staat, is zijn situatie in de Premier League nog niet uitzichtsloos. Hij speelde als enige pas twee partijen – en daarin waren uitgerekend de beide favorieten O’Sullivan en John Higgins zijn tegenstanders.

Later op de avond spelen Higgens en Stephen Hendry nog tegen elkaar.

(foto O’Sullivan & Murphy © Sky Sports livestream)

Lees ook:Chinees vuurwerk treft Selby in Premier League
Lees ook:O’Sullivan en Murphy aardig voor elkaar, 3-3
Lees ook:Dagzege helpt O’Sullivan aan koppositie Premier League
Lees ook:Robertson vernedert Ding, Williams blijft koploper
Lees ook:Goede start Neil en Ronnie in Premier League

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.