WK: Murphy en Bingham in evenwicht

Na de eerste sessie van de finale van het wereldkampioenschap in de Crucible staan beide spelers weer op gelijke hoogte. Stuart Bingham en Shaun Murphy wisten, onder leiding van de Belgische referee Olivier Marteel, beiden vier frames te winnen. 

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Murphy beet het spits af en won de eerste drie frames, met breaks van 68, 59 en 65. Toen Bingham doorkreeg dat hij niet alleen in de finale staat, maar dat er daar ook nog iets van hem verwacht wordt, begon het ook voor hem te lopen. Het vierde frame scoorde hij dan ook een 105-break.

Dit is overigens de 81e century-break van dit WK, waardoor we akelig dicht in de buurt van het record komen van 83 centurybreaks in een WK. Na de midsession-interval wist Bingham nog een frame te pakken met een 56-break.

Murphy scoort vervolgens nog weer een 90-break, maar Bingham weet met een paar kleine breaks ook het zevende frame op zijn naam te schrijven en het achtste met een 65-break. De tweede sessie volgt vanavond om 20.00 uur, de andere twee sessies worden morgen gespeeld.

Overigens is hier een radio-interview te vinden van Olivier Marteel op de Belgische radio. Het is voor het eerst dat er een Belgische referee in de finale van het WK staat. Marteel maakte 5 jaar geleden zijn debuut op het WK en is al sinds 2005 voor Worldsnooker aan de slag als referee.

Lees ook:Higgins en Gould houden elkaar in evenwicht
Lees ook:Terugblik 2015: Top en flop maart
Lees ook:Marteel behaalt vandaag de Triple Crown
Lees ook:Uitzendschema UK Championship FINALE 04-12
Lees ook:Speelschema Masters, finaledag

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.