Welsh Open: dag 1 zorgt voor hoge breaks

De Welsh Open is gisteren van start gegaan met de eerste en tweede ronde uit de bovenste helft van het schema. Er waren zeer spannende wedstrijden en een aantal wedstrijden die het schema flink in de war hebben gegooid.

Ronnie

Titelverdediger Ronnie O’Sullivan is door naar de derde ronde, na 2-0 achter te hebben gestaan tegen Rory McLeod. Hierna zette The Rocket een tandje bij en wist hij de partij te winnen met 4-2 en een break 106. In de eerste ronde had O’Sullivan al gewonnen van Vinnie Calabrese.

Er waren een paar partijen die het schema een beetje ophielden. De wedstrijd tussen Joe Perry en Lee Page duurde vijf uur. Perry won uiteindelijk met 4-3. De tweede ronde had Perry minder tijd nodig, deze won hij met 4-0 van Yu Delu.

Ook de wedstrijd tussen Mark Williams en Barry Pinches duurde vijf uur. Williams wist de wedstrijd op zijn naam te schrijven met 4-2 en is door naar de derde ronde.

Neil

Neil Robertson had een goede dag, hij won de eerste ronde van James Cahill met 4-0, waarbij hij de eerste drie frames won met drie century’s op rij: 116, 131 en een 103. De tweede ronde won hij van David Morris, deze wedstrijd vielen er echter geen hoge breaks.

Matthew Stevens heeft de hoogste break op zijn naam staan. Na winst tegen Oliver Lines, die met 3-1 had voorgestaan, maar toch met 4-3 verloor, wist Stevens tegen Ken Doherty een 136 te scoren in het eerste frame. Stevens kwam 3-0 voor te staan, maar Doherty knokte zich terug tot een decider. In de decider was een 52-break genoeg om de wedstrijd te bepalen.

Bij de wedstrijd tussen Barry Pinches en Jimmy White bleef het spannend tussen tot de allerlaatste bal. Pas op de allerlaatste zwarte bal wist Pinches de wedstrijd te beslissen in zijn voordeel.

Vandaag worden de eerste en tweede ronde in de onderste helft van het schema gespeeld. Onder andere Ding Junhui en Mark Selby komen vandaag in actie. Vanaf half 12 zal Eurosport de hele middag uitzenden, vanavond wordt er vanaf 20 uur uitgezonden, beide live op Eurosport 1. Alle uitslagen kun je hier terug vinden.

Lees ook:China Open: Perry vroeg uitgeschakeld
Lees ook:Van Hove naar 2e ronde Q-school-2
Lees ook:Robertson en White uitgeschakeld, langste frame voor McManus-Pinches
Lees ook:WK: Perry door, Trump op voorsprong
Lees ook:PTC Grand Final: Higgins en Ding verliezen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.