O’Sullivan en Murphy als eerste naar kwartfinale UK Championship

Ronnie O’Sullivan en Shaun Murphy hebben vandaag gedaan wat er van ze verwacht werd: winnen. Beide hebben ze zich geplaatst voor de kwartfinale van het UK Championship in York.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

O’Sullivan speelde tegen Matthew Stevens en is eigenlijk geen moment in de problemen geweest. Hij begon goed met een 101-break, de man uit Wales antwoordde met een 74- en een 56-break, maar haalde het derde frame niet binnen. The Rocket stoomde gelijk maar door met onder meer twee 50+breaks naar 5-1 (waarvan wel 1 frame op zwart werd gewonnen), waarop Stevens nog één frame naar zich toe wist te trekken.

Het achtste frame ging weer overtuigend naar de Engelsman, waardoor hij een 6-2 overwinning mag noteren. In de kwartfinale treft hij vrijdagavond de winnaar van de partij tussen Liam Highfield en Mark Williams.

Murphy zag het nog 2-2 worden, maar was daarna niet meer te stoppen door Zhou Yuelong uit China. Murphy pakte de laatste vier frames op rij met breaks van 96, 110, 80 en 79.

In de kwartfinale komt hij vrijdagmiddag uit tegen de winnaar van de partij tussen Stephen Maguire en onze eigen Luca Brecel.

Vanavond zijn er natuurlijk nog twee wedstrijden uit de vierde ronde, morgen volgende de laatste vier partijen.

Lees ook:The Rocket als eerste naar de vierde ronde UK Championship
Lees ook:Gould en Stevens naar halve finales in Dublin
Lees ook:Selby en Fu stormen kwartfinale in
Lees ook:The Rocket on fire
Lees ook:Comeback Murphy houdt Lee uit halve finales

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.