Carter, Trump en Selby naar derde ronde UK Championship

Persoonlijk ben ik erg verheugd om te zien dat Ali Carter door is naar de derde ronde van het UK Championship. We kennen allemaal zijn verhaal en na zijn gevecht tegen kanker heeft hij flink moeten knokken om terug te komen. 

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Sinds een paar maanden lijkt het met zijn carrière weer de goede kant op te gaan. Afgelopen augustus won hij eindelijk weer een toernooi. In Duitsland schreef hij, hoe toepasselijk, de Paul Hunter Classic op zijn naam. Ook nu, tijdens de UK championship in York lijkt hij fit te ogen en klaar te zijn voor een goed toernooi.

Carter won in de eerste ronde van Alfie Burden met 6-4, met drie breaks boven de 60, en een 102-break. In de tweede ronde legde hij vandaag Daniel Wells over de knie. The Captain scoorde daarbij een 57-break en een 95-break.

In de derde ronde mag hij uitkomen tegen John Higgins, die hem een paar weken geleden nog versloeg in de eerste ronde van de Champion of Champions. Het belooft een mooie wedstrijd te worden.

Higgins is tot nu toe zonder echte tegenstand verder gekomen. In de eerste ronde won hij van de amateur Leo Fernandez met 6-1, in de tweede ronde versloeg hij Tian Pengfei met 6-2.

© Monique Limbos

© Monique Limbos

Ook Judd Trump kende vandaag weinig genade met zijn tegenstander. Stuart Carrington kreeg drie frames mee, maar mocht daarna zijn koffer gaan inpakken. Trump komt nu uit tegen Liang Wenbo, die op zijn beurt Jimmy Robertson heeft verslagen.

Rankingleider Mark Selby heeft Oliver Lines vandaag snookerles gegeven. Met een whitewash werd de jonge Engelsman gezegd weer zijn keu in de koffer te stoppen. Selby scoorde daarbij een 133-, een 78- en een 97-break. Enige troost voor de jonge Engelsman: voor het eerst in zijn carrière staat hij hoger op de ranking dan zijn vader, Peter Lines, na dit toernooi.

Meer uitslagen en livescoring vind je hier. Later meer over de tweede ronde van het UK Championship, met onder meer informatie over de wedstrijd van Luca Brecel tegen Anthony McGill, die momenteel op een 3-3 tussenstand staat.

Lees ook:O’Brien imponeert met 5 centurybreaks
Lees ook:Selby en Fu stormen kwartfinale in
Lees ook:Brecel overtuigend naar tweede ronde UK Championship
Lees ook:Van Hove uitgeschakeld op Q-school 1
Lees ook:Bingham en Williams uitgeschakeld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.