Laatste 16 ET6 bekend

Met het tot einde komen van de tweede dag van de Gdynia Open in Polen, waar de bovenste helft van het schema werd gespeeld, is duidelijk welke 16 spelers zich morgenvroeg om 10 uur weer mogen melden om te proberen de hoogste trede van het toernooi te mogen beklimmen.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

Onder hen is nog steeds de als nummer 1 geplaatste Shaun Murphy. De titelverdediger verloor slechts twee frames vandaag. De eerste ronde had Murphy een bye, de tweede won hij 4-0 van Zak Surety en de derde ronde won hij met 4-2 van Kyren Wilson. In de wedstrijd tegen Surety scoorde Murphy maar liefst drie centurybreaks: een 101, een 11 en een 107-break. Murphy komt morgenvroeg uit tegen Alan McManus, die won in de derde ronde van zijn mede-Schot Graeme Dott.

Ook John Higgins, de winnaar van de Welsh Open vorige week, wist zich te plaatsen voor de zondag. Hij won in een spannende partij van Mark Joyce met 4-3. In de decider produceerde Higgins een 83-break. Joyce scoorde nog wel een 142-break vandaag tegen Ricky Walden, daarmee de hoogste break delend met Kurt Maflin. Higgins komt uit tegen Judd Trump, die vandaag slechts één frame liet liggen.

(c) Monique Limbos

(c) Monique Limbos

De laatste wedstrijd die gespeeld werd vanavond ging tussen Matthew Selt  en Oliver Lines. Selt won eerder, in de tweede ronde, van Thepchaiya Un-Nooh op een respotted black in de decider. Ook nu kwam het op een decider aan en op de laatste ballen, maar Lines hield deze keer de beste kaarten in handen. Ook tegen Dechawat Poomjaeng kwam vanavond Lines al tot een decider, na 3-1 achter te hebben gestaan. Lines jr. zal uitkomen morgen tegen Neil Robertson.

Alle 16 spelers, inclusief Luca Brecel spelen om 10 uur hun wedstrijd. Dit wordt live uitgezonden op Eurosport 2. Om 13 uur is dan de kwartfinale, dit wordt niet uitgezonden. Vanaf 16 uur wordt de halve finale uitgezonden en vanaf 20 uur de finale, beide op Eurosport 1. Alle uitslagen en het schema voor morgen vind je hier terug.

Lees ook:Masters: Speelschema voor speeldag 6: kwartfinales
Lees ook:Speelschema Masters speeldag 1
Lees ook:Brecel door naar kwartfinale ET6 in Polen
Lees ook:Thuisfavoriet Neil Robertson uitgeschakeld op Australian Open
Lees ook:Murphy uitgeschakeld in China Open

Eén reactie op “Laatste 16 ET6 bekend

  1. DM

    Gisteren bij McManus – Dott gezeten. Dott was duidelijk zwaar verkouden. McManus moest tot 3x toe mensen aan de railing verzoeken niet te praten en miste ook opvallend genoeg behoorlijk eenvoudige pots rond de momenten dat hij dat moest doen. (De refs lijken sowieso pas op te treden nadat de spelers aan geven er last van te hebben en zijn eigenlijk een soort echo van de spelers.)

    Zo eerst weer bij Brecel kijken natuurlijk! :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.