Skalski door naar hoofdronde op Lissabon Open

Het Lissabon Open is gisteren van start gegaan. Het vijfde European Tour Event vindt plaats in Lissabon, het eerste officiële tourevent op Portugese bodem. Slechts 1 Belg slaagde er in zich te plaatsen voor het hoofdtoernooi.

(c) Corné Kuijpers

(c) Corné Kuijpers

Kevin Chan kwam uit tegen Michael Tomlinson en verloor met 4-0. Jurian Heusdens en Manon Melief kwamen tegen elkaar uit. Dit Vlaams-Nederlandse onderonsje viel uit in het voordeel van Heusdens, hij won met 4-1. In de volgende ronde kwam Heusdens tegenover Christopher Keogan te staan. Heusdens verloor met 4-1.

Jeff Jacobs won in de eerste ronde van Andreas Ploner met 4-1. In de tweede kwalificatieronde kwam hij Dylan Craig tegen, waar hij helaas met dezelfde cijfers verloor.

Hans Blanckaert was als laatste klaar. Zo laat zelfs dat Worldsnooker de uitslag pas de volgende ochtend publiceerde. Blanckaert verloor met 4-1.

Tomasz Skalski tot slot wist zich als enige wel te plaatsen. Hij won met 4-1 van Kishan Hirani uit Wales. Hij komt nu vandaag rond 15 uur uit tegen Mark Williams.

Luca Brecel komt zaterdag rond half twee in actie tegen Ratchayothin Yotharuck uit Thailand.

Vanaf half 11 wordt de Lissabon Open vandaag uitgezonden op Eurosport 2. Eurosport zal in ieder geval wedstrijden van Barry Hawkins, Peter Ebdon en Judd Trump uitzenden.

 

Lees ook:Skalski, Blanckaert en Heusdens uitgeschakeld op Gdynia Open
Lees ook:Skalski en Heusdens door naar hoofdtoernooi Riga Open
Lees ook:Belgische amateurs uitgeschakeld in ET6
Lees ook:Skalski door naar hoofdronde Gibraltar Open
Lees ook:Skalski en Heusdens naar 2e ronde Gdynia Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.