Australian Open: Brecel hard onderuit tegen Cope

luca brecelLuca Brecel gaat volgende maand niet naar de eindronde van het Australian Open. Hij verloor vanavond de beslissende kwalificatiepartij met 1-5 van Jamie Cope.

Afgaande op het scoreverloop had er meer in gezeten voor de Vlaming maar gaven de breaks van Cope de doorslag.

Brecel kwam in vier van de zes frames eerst op voorsprong. Toch wist hij uiteindelijk slechts één frame te winnen dankzij een break van 53 – maar Cope stond toen al op 0-3.

De Engelsman, drie jaar geleden nog 13e maar inmiddels zo’n 20 plaatsen lager geklasseerd, had toen al breaks van onder meer 58 en 109 laten aantekenen.

Ook na het interval (1-3) kwam Brecel in twee frames eerst op voorsprong, maar verloor ze allebei. Cope scoorde daarbij nog een break van 68 in het zesde frame.

Verder is Peter Ebdon kwalificatie voor het Australian Open misgelopen. Een jaar geleden haalde hij in Bendigo zelfs nog de finale, waarin hij van Barry Hawkins verloor.

Ebdon verloor vandaag van de verrassende Mike Dunn, die in de tweede ronde al leek uitgeschakeld toen hij 0-4 achter kwam tegen Saqib Nasir. Dunn won die partij nog (5-4) en klopte daarna overtuigend Craig Steadman (5-1) en vanmiddag dus Ebdon (5-2).

In die partij tegen Nasir deed zich een merkwaardig incident voor. Nasir stond 4-0 voor bij het interval maar verloor het vijfde frame zonder te spelen: het frame werd aan Dunn toegekend omdat Nasir na de pauze vergeten was zijn vest weer aan te trekken.

Alle uitslagen van de Australian Open-kwalificatie vind je bij World Snooker.

Lees ook:Australian Open: Brecel overtuigend ronde verder
Lees ook:Jimmy White uitgeschakeld in 1e ronde Australian Open
Lees ook:Luca Brecel: Nog één zege voor Australian Open
Lees ook:Brecel één zege verwijderd van Australian Open
Lees ook:Luca Brecel naar hoofdtoernooi Australian Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.