Australian Open: Hawkins op voorsprong in finale

Barry Hawkins neemt een 5-3 voorsprong op Peter Ebdon mee naar de slotsessie van de best-of-17 finale van het Australian Goldfields Open.

Hawkins overklaste vanochtend zijn tegenstander voor het overgrote deel van de eerste acht frames, maar Ebdon kwam laat op gang en wist de schade nog te beperken.

Voor Hawkins, die in januari de World Snooker Shoot-Out won, zou het de allereerste rankingtitel van zijn loopbaan zijn. Ebdon pakt bij winst al zijn tiende eindzege.

…Hawkins zet Ebdon op achterstand in de finale, 5-3…

Ebdon won het openingsframe, maar Hawkins nam meteen het initiatief over met breaks van 57, 74, 106 en 114. Na 4-1 werd het 5-2. Toch moest Hawkins genoegen nemen met een kleine voorsprong van twee frames. De finale is dan ook alles behalve beslist.

De statistieken na de eerste sessie spraken duidelijke taal. Op alle onderdelen scoorde Hawkins beter: meer punten (532-255); meer pots (153-76); betere percentages bij potten (90-81%), safety (86-79%) en long pots (47-38%); en hoogste break (114-63).

Hawkins had gisteren in de halve finales met 6-4 gewonnen van Mark Davis. Ebdon was eerder al met 6-2 te sterk geweest voor Marco Fu.

De beslissende sessie van de finale met mogelijk nog negen frames begint om 11.30 uur.

[picture Barry Hawkins © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Australian Open: Ebdon finalist na zege op Fu
Lees ook:WK: Walden straft teleurstellende Hawkins af, 6-2
Lees ook:WK: Centuries zetten O’Sullivan op kleine voorsprong
Lees ook:WK: Murphy zet Trump op ruime achterstand
Lees ook:Hawkins leidt na 1e sessie finale Northern Ireland Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.