WK: Trump verrast tegen Robertson, 6-2

De vier kwartfinales van het WK snooker tellen na de eerste sessie slechts één verrassende tussenstand: Judd Trump leidt met 6-2 tegen Neil Robertson.

Ook Ronnie O’Sullivan (tegen Shaun Murphy) en Barry Hawkins (tegen Dominic Dale) staan na de eerste acht frames op een ruime 6-2 voorsprong.

De partij tussen Mark Selby en Alan McManus is de enige die close is. Beide heren slaagden er vanmiddag niet in de geplande acht frames af te ronden. Selby leidt met 4-3; in de komende sessie worden er nu negen frames gespeeld.

world champs 2014 - dale-hawkins 1st session

…Na ruime zeges op Davis en Wasley staat Dale nu achter tegen Hawkins…

Afgezien van de beginfase van de ochtendsessie heb ik van de vier partijen niets gezien. Afgaande op de framescores moet Trump erg goed zijn geweest.

Hij verloor het openingsframe maar scoorde daarna breaks van 63, 107, 60 en 117. Twee centuries dus, waar Robertson nog niet verder dan 45 is gekomen.

Ook O’Sullivan kwam na achterstand terug. Murphy kwam op 2-0 (101, 59) maar verloor het derde frame waarin O’Sullivan al een snooker op bruin nodig had.

Dat was de ommekeer. O’Sullivan won ook de volgende vijf frames en liet daarbij breaks van 72, 54, 94 en 136 aantekenen.

De partijen van Hawkins en Selby worden om 20 uur voortgezet.

[picture Dominic Dale © 2014 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK: Selby, Hawkins met één been in semifinales
Lees ook:Speelschema WK snooker 2014, dag 17 (slot)
Lees ook:Speelschema WK snooker 2014, dag 11
Lees ook:WK: Hawkins weerstaat Dale’s comeback
Lees ook:WK: O’Sullivan na masterclass naar finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.