UK Ch’ship: Brecel via Dunn naar 2e ronde

Luca Brecel heeft een eerste stap gezet op weg naar herhaling van zijn stunt van vorig jaar, toen hij op het UK Championship de kwartfinales haalde.

In een wisselvallige partij won Brecel vanavond met 6-4 van Mike Dunn. Zijn volgende opponent is Stephen Maguire, die geen problemen had met Sanderson Lam, 6-2.

Dunn opende sterk en won het eerste frame met een half-century (0-1), maar al bij het interval leek Brecel de partij in zijn voordeel te hebben gekanteld, 3-1.

uk champ 2013 brecel-dunn

…Brecel grijpt zijn kans in frame acht en komt op 4-4 tegen Dunn…

Brecel profiteerde in die fase van nerveuze foutjes bij Dunn. Met een topbreak van 75 ging de geleidelijk beter spelende Brecel met een goed gevoel de pauze in…

…die echter een ommekeer bleek in te luiden. Dunn kwam als herboren terug en liet Brecel met breaks van 64, 107 en 57 drie frames lang weinig kans, 3-4.

De Engelsman leek zijn serie voort te zetten in frame acht, totdat hij op 31 onverwacht een zwarte bal miste. Die fout leidde opnieuw tot een ommekeer.

Brecel kwam met breaks van 42 en 26 weer langzij (4-4)  en domineerde het volgende frame met breaks van 57 en 30 om op 5-4 te komen.

Ook het tiende frame ging – na kansen over en weer – naar Brecel, al miste hij aanvankelijk op 53-53 de laatste bruine bal vanaf de spot. Die fout kon hij even later rechtzetten: hij pakte zijn derde frame op rij en kon zodoende de partij naar zich toetrekken.

Voor overige uitslagen van het UK Championship kijk je bij World Snooker.

[picture Luca Brecel © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:WK-kwalificatie: Brecel 2 zeges verwijderd van WK
Lees ook:China Open: Titelverdediger Robertson in finale
Lees ook:Brecel vernedert Ebdon en haalt UK Championship
Lees ook:China Open: Dunn stuurt Selby naar huis
Lees ook:Brecel loopt International Championship mis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.