Robertson en O’Sullivan tegenover elkaar in Gloucester

ronnie o'sullivanDe met spanning verwachte partij op European Tour 6 tussen de nummer 1 van de wereldranglijst en de regerend wereldkampioen, komt er nét.

De nummer 1, Neil Robertson, won van Fraser Patrick en Marco Fu. De wereldkampioen, Ronnie O’Sullivan, leek daarentegen over zijn tweede horde te struikelen.

Na een overtuigende 4-1 zege op Luke Garland (breaks 105, 105 en 84) kwam O’Sullivan vanavond even verrassend als onnodig met 1-3 achter tegen Robin Hull, die eerder van Tony Drago had gewonnen.

O’Sullivan wist de partij echter met breaks van 66, 99 en twee 40-ers in de decider nog met 4-3 naar zich toe te trekken.

In het derde frame leidde O’Sullivan al met 61-36 maar miste toen een simpele framebal geel, waardoor Hull met een clearance het frame nog kan pakken.

In het volgende frame liet O’Sullivan een 42-0 voorsprong glippen. Uiteindelijk schakelde de wereldkampioen net op tijd een tandje bij.

Ook Robertson had het niet eenvoudig. Fu opende met breaks van 108 en 136 om op 0-2 te komen, en later stond de International Championship-finalist 2-3 voor.

Geheel in Robertson-stijl – met twee centuries dus – wist de Australiër de partij alsnog te kantelen, 4-3.

Robertson en O’Sullivan speelden in hun loopbaan 14 officiële partijen (CueTracker) tegen elkaar. Daarvan won O’Sullivan er negen, een keer werd het gelijk. De laatste zege voor Robertson dateert alweer van de World Open-finale in 2010.

De partij begint zaterdagavond 22.00 uur en is in livestream te volgen.

Lees ook:The Rocket als eerste naar halve finale CoC
Lees ook:China Open: Titelverdediger Robertson in finale
Lees ook:International Ch’ship: Liang verrast O’Sullivan
Lees ook:Luca Brecel snelt voorbij Jimmy Robertson
Lees ook:Carter en Stevens eerste kwartfinalisten in York

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.