Asian Tour 3: Opnieuw weinig toppers

Ook Asian Tour 3 mag zich niet in bijster grote populariteit onder de toppers verheugen. Slechts vier top-16 spelers zijn van de partij.

Alleen Mark Selby, Ding Junhui, John Higgins en Stuart Bingham – en vooruit, laten we Graeme Dott als No. 17 ook maar even noemen – doen mee in Zhengzhou.

Dat Selby en Ding wel spelen, is goed nieuws voor Luca Brecel. Als zij zich al via de Asian Tour voor de PTC Grand Final plaatsen, schuift de als 26e geklasseerde Brecel vanzelf twee plekken naar voren op de ranking van de European Tour.

shanghai masters 2013 - ding-murphy

…Wint Ding na de Shanghai Masters opnieuw een Aziatisch event?…

Helaas zitten Selby en Ding wel in hetzelfde kwart van het speelschema.

Dat geldt trouwens voor meer grote namen: Dott en Bingham spelen al in de tweede ronde tegen elkaar, waarbij de winnaar in ronde drie op Selby stuit…

…vooropgesteld dat zij hun partijen tegen Chinese amateurs allemaal zullen winnen. Dat is alles behalve een zekerheid, zo weten we sinds Asian Tour 2.

Dat toernooi werd afgelopen maand gewonnen door amateur Ju Reti. Hij staat zelfs aan kop van de Asian Tour-ranking en is in Zhengzhou dan ook als eerste geplaatst.

Asian Tour 2 begint volgende week zondag en vult dus precies het gat tussen tot het eind van het Indian Open en de start van het International Championship.

picture Ding Junhui © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Asian Tour 3: Profs winnen eerste ronde
Lees ook:Asian Tour 3: Chinese amateur verrast Selby
Lees ook:Asian Tour 3: McGill dringt door tot halve finales
Lees ook:Toppers hebben geen trek in Asian Tour
Lees ook:Asian Tour: Eerste grijpstuivers van nieuw seizoen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.