WK: Poomjaeng zorgt voor sensatie tegen Maguire

Crucible-debutant Dechawat Poomjaeng heeft vanavond voor de grootste verrassing van het Betfair wereldkampioenschap tot nu toe gezorgd.

De 34-jarige Thai versloeg Stephen Maguire, de nummer 5 van de wereld, in een boeiend gevecht met 10-9. Poomjaeng ontpopte zich niet alleen als een koelbloedige breakbuilder, maar ook als een groot entertainer die de lachers op zijn hand kreeg.

Met zijn expressieve gelaatsuitdrukkngen maakte Poomjaeng het publiek voortdurend deelgenoot van zijn emoties. En die waren er vanavond heel wat.

world champs 2013 - poomjaeng-maguire 2nd session

…Poomjaeng schakelt verrassend Maguire uit, 10-9…

Poomjaengs voorstelling begon al vóór de partij. Toen hij moest opkomen, verdwaalde hij in de catacomben van de Crucible en liep daarna prompt naar de verkeerde tafel.

Na zijn winst in de decider – dankzij een ijzersterke half-century – liep Poomjaeng al juichend een ereronde en vergat referee Michaela Tabb de hand te schudden.

Tabb had hem kort daarvoor nog geholpen zijn stoel op te drogen nadat hij per ongeluk een fles water had omgegooid. Kortom, er viel vanalles te beleven met Poomjaeng…

…maar vooral ook goed snooker. Poomjaeng kwam met 4-1 voor, maar in de loop van vandaag had Maguire – vorig jaar nog halve-finalist – de score omgedraaid tot 5-6.

Vanaf dat moment liep de partij gelijk op. Poomjaeng miste een kans om het vanavond op 9-8 al uit te maken, maar voor Maguire was het slechts uitstel van executie.

Poomjaeng speelt in de tweede ronde tegen een andere Crucible-debutant, Michael White.

world champs 2013 - carter-woollaston 2nd session

…Carter bereikt overtuigend de tweede ronde van het WK…

Ali Carter, finalist van vorig jaar, domineerde tegen Ben Woollaston, 10-4.

Maandag kwam Carter aanvankelijk nog met 1-3 achter, al wist hij dat al in die openingssessie weer recht te zetten. Hij nam een 5-4 voorsprong mee naar de dinsdag.

Carter opende dit keer met een 106 (6-4) en zette daarmee de toon voor de rest van de partij, waarin Woollaston feitelijk geen kans op een comeback werd gegund.

Daardoor krijgen we in de tweede ronde al een herhaling van de finales van 2008 en 2012: Carter tegen Ronnie O’Sullivan. Die beide finales won The Rocket

world champs 2013 - selt-selby 1st session

…Selt weet tegen No. 1 Selby van 0-5 nog 3-6 te maken…

In de laatste partij van de dag leek ‘s werelds nummer 1 Mark Selby op een eenvoudige zege op Matthew Selt af te stevenen. Selby liep vlot uit naar 5-0.

Selt won frame zes en leek toen eindelijk te settlen. Weliswaar wist Selby frame zeven te stelen met een double op zwart, maar Selt pakte nog de laatste twee frames, 6-3.

Deze partij wordt woensdagavond vanaf 20 uur voltooid.

[pictures Dechawat Poomjaeng, Ali Carter, Matthew Selt © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 4
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 7
Lees ook:WK: Ding en Trump op rozen, Maguire wankelt
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 8
Lees ook:Speelschema WK snooker 2013, dag 10

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.