PTC Grand Finals: Ook Trump al uitgeschakeld

Voor het derde jaar op rij heeft Judd Trump de openingsronde van de PTC Grand Finals niet overleefd. Hij verloor gisteravond met 4-3 van Alfie Burden.

Trumps vizier stond niet op scherp toen Burden in de beginfase, onder meer met een 76, op 2-0 kwam. De nummer 1 kwam terug in de partij door twee scrappy frames te winnen. Zijn hoogste break daarbij was slechts 20 punten, maar het stond dus wel 2-2.

Burden kwam met een half-century op 3-2 en miste in frame zes drie opgelegde kansen op de laatste roze bal, die hem de overwinning zou hebben bezorgd.

ptc grand finals 2013 - burden-trump

…Burden vloert Trump in de eerste ronde met 4-3…

Trump ontsnapte en sleepte er nog een decider uit, kreeg daarin ook de eerste kans, maar Burden maakte het nu wel af – en dat met een fraaie century van 113.

Naast Trump zijn in de eerste ronde ook Mark Selby, John Higgins en Stephen Maguire al uitgeschakeld, terwijl Neil Robertson en Ding Junhui slechts nipt wisten te winnen.

Burden speelt in de tweede ronde tegen Xiao Guodong.

In de laatste partij gisteren, die pas ver na middernacht eindigde, raakte het toernooi ook een van zijn publiekslievelingen kwijt: Ken Doherty verloor met 2-4 van Kurt Maflin.

De Ier opende nog wel met een century, maar Maflin was de betere speler met in totaal drie half-centuries. Maflin speelt in de volgende ronde tegen Rod Lawler.

De laatste vier partijen uit de eerste ronde worden vandaag afgewerkt; onder anderen Mark Williams en Stuart Bingham komen daarbij in actie. Jack Lisowski tegen Tom Ford en Mark Allen tegen Joe Swail zijn vanavond de eerste twee duels uit de achtste finales.

[picture Alfie Burden © 2013 snooker.blog.nl]

Lees ook:PTC Grand Finals: Ding wint met drie centuries
Lees ook:PTC Grand Finals: Fu houdt Carter uit kwartfinales
Lees ook:Brecel verliest tweede ronde Lissabon Open, Maflin behaalt club van 100
Lees ook:Brecel door naar kwartfinale German Masters
Lees ook:PTC Grand Finals: Oud en nieuw in kwartfinales

8 reacties op “PTC Grand Finals: Ook Trump al uitgeschakeld

  1. john

    Erik, zijn hoogste break was 30 tot de 2-2.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      John, volgens mij was die topbreak van 30 al eerder, toch? Ik verwijs in die ene zin naar de twee frames die Trump won (de frames drie en vier dus) en daarin was zijn hoogste break volgens mij 20.

        /   Beantwoorden  / 
      1. john

        Ja sorry Erik, ik had niet goed gelezen is inderdaad 20.

          /   Beantwoorden  / 
  2. Martin

    Ik heb sterk de indruk dat de mentaliteit van Trump niet geweldig is.Hoe kun je je vizier niet op scherp hebben staan in een toch behoorlijk belangrijk en zeker lucratief toernooi.Het is niet de eerste keer dat deze geweldige speler het een beetje laat afweten.Tijd voor een goeie mental coach,lijkt me.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Eric Willemsen

      Is altijd lekker speculeren, maar daar is een snookerblog ook voor. ;-)
      Volgens mij zoekt Trump iets te veel afleiding buiten het snooker. Vóór de partij postte hij nog snel een foto van zijn pedante stekelschoentjes, waarvan hij eerder al had laten weten dat ze €2000 hadden gekost.
      Anderzijds zorgen zulke types wel altijd voor reuring rond het snooker. En daar leeft de sport ook van.

        /   Beantwoorden  / 
  3. john

    Daar ben ik het mee eens en Trump is niet de enigste met het mentaliteit probleem of het niet scherp zijn.
    Wellicht heeft dat ook te maken met het aantal toernooien welke zijn toegenomen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Carlo Brecel

    Hij stond misschien niet zo scherp te spelen maar inderdaad, de hoge frequentie aan tornooien zal er hoogstwaarschijnlijk ook iets mee te maken hebben.
    Ook niet vergeten,iedereen die op de Tour speelt kan wel een stukje snookeren en daarom ben ik eens benieuwd naar volgend seizoen want dan gaan er in heel wat tornooien in een open loting worden gespeeld en is de top 16 niet meer zo fel beschermd zoals in het verleden wel het geval was.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.