Stephen Lee hoopt nog op WK-deelname

Stephen Lee heeft zijn hoop op deelname aan het WK nog niet opgegeven.

De al sinds oktober op verdenking van match-fixing geschorste Engelsman heeft zich “gewoon” voor het WK in april en mei ingeschreven, zo meldt de BBC vandaag.

Lee gaat ervan uit dat zijn hoorzitting voor een onafhankelijke sportrechter nog deze maand plaatsvindt en hij nog vóór de WK-loting op 1 april van alle blaam is gezuiverd.

haikou world open 2012 - lee-allen 2nd session

…Lee, hier tijdens het World Open in 2012, hoopt nog op het WK…

Als Lee op 1 april nog niet is vrijgesproken, kan hij het WK definitief vergeten. Zodra de loting voor de kwalificatie is verricht, kunnen geen spelers meer worden toegevoegd.

WPBSA-voorzitter Jason Ferguson bevestigt dat er nog geen datum voor de zitting is.

Door zijn schorsing is Lee naar de 16e plek op de ranglijst afgezakt. Omdat titelverdediger Ronnie O’Sullivan bij zijn terugkeer als eerste is geplaatst, wordt Lee feitelijk naar de 17e plek verdrongen. Hij zou dus een kwalificatiepartij voor de Crucible moeten spelen.

Vraag is echter wat er gebeurt als Lee inderdaad wordt vrijgesproken.

In dat geval zou Lee dus ten onrechte zijn geschorst en buiten zijn schuld geen rankingpunten (en prijsgeld…) hebben kunnen verdienen.

Zelf ga ik er vanuit dat Lee in het gunstigste geval met een half jaar schorsing wegkomt. Hij mag dan meteen weer toernooien spelen, maar de wereldsnookerbond hoeft hem dan voor de afgelopen zes maanden niet te compenseren.

Dat Lee, een voormalig nummer 5 van de wereld, helemaal wordt vrijgesproken, lijkt me een ondenkbaar scenario, ook al gezien het grote aantal verdenkingen tegen hem.

[picture Stephen Lee © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:Geschorste Higgins niet naar Shanghai Masters
Lees ook:Poll: Omkoopaffaire John Higgins? Zeg jij het maar!
Lees ook:“John Higgins blijft geschorst”
Lees ook:Eerste shot van John Higgins na omkoopaffaire
Lees ook:Poll: Schorsing van Stephen Lee is (on)terecht!

2 reacties op “Stephen Lee hoopt nog op WK-deelname

  1. john

    We zijn inmiddels bijna 6 maanden verder en de WPBSA heeft nog geen datum voor de zitting. Men zou kijken of lee de regels van World Snooker heeft geschonden Dat kan maar 1 ding betekenen en dat is dat Ferguson nog geen (voldoende) bewijs heeft.
    Justitie heeft de zaak immers al geseponeerd.

    Ik vraag mij tevens af of dit allemaal wel kan wat de WPBSA aan het doen is, een topspeler in staat van beschuldiging stellen en vervolgens hem zo lang laten wachten vind ikzelf echt niet kunnen.
    Tevens getuigt het niet van enige empathie.
    Mocht Lee worden vrijgesproken dan zou het wellicht verstandig zijn dat Ferguson zelf word geschorst.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Eric Willemsen

    Even voor de goede orde: niet de WPBSA, maar een onafhankelijke sportrechter (Sports Resolutions UK) houdt de hoorzitting. Ferguson heeft alleen bevestigd dat ook hij nog datum heeft gehoord.
    Ben het wel met je eens dat iemand zes maanden lang “voorlopig” schorsen niet kan. Of laten doorspelen en desnoods achteraf prijsgeld en punten afpakken, of snel een hoorzitting en tot een oordeel komen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.