Geen Chinees komt door Haikou World Open-kwalificatie

Geen enkele van het legioen Chinese spelers op de Main Tour is er deze week in geslaagd zich voor het Haikou World Open in zijn thuisland te plaatsen.

Vier Chinezen hadden in de World Snooker Academy in Sheffield nog wel de slotronde bereikt, maar allen moesten zij daarin een nederlaag incasseren.

Zhang Anda, die eerder Luca Brecel uitschakelde, won donderdag van Rory McLeod maar verloor gisteravond na een 4-3 voorsprong met 4-5 van Jamie Cope.

Met dezelfde cijfers ging Yu Delu onderuit tegen Martin Gould.

Gould liep eerst uit naar 3-0 voor Yu zich terugvocht in de partij. Uiteindelijk sleepte hij er nog een decider uit, die Gould met breaks van 41 en 72 won.

Ook Chen Zhe (3-5 tegen Michael Holt) en Liu Chuang (2-5 tegen Marco Fu uit Hong Kong…) zagen hun droom van deelname aan een thuistoernooi in rook opgaan.

Uiteraard is Ding Junhui als top-16 speler wel van de partij in Haikou.

Opvallend waren verder de prestaties van Ian Burns en Simon Bedford, die beiden vier kwalicatieronden wisten te winnen om zich voor het eindtoernooi te plaatsen.

Burns klopte gisteren Fergal O’Brien met 5-4. Hij kwam met 1-3 achter, daarna met 4-3 voor, en won de decider op de laatste roze bal.

Ook Bedford maakte het spannend tegen Ken Doherty. Hij verspeelde eerst een 3-0 voorsprong voordat hij de Ier op de kleuren van het slotframe wist te kloppen, 5-4.

Voor alle uitslagen van de Haikou World Open-kwalificatie kijk je bij World Snooker. Het hoofdtoernooi vindt eind februari in China plaats.

Lees ook:World Open: Allen, Murphy naar tweede ronde
Lees ook:Bedford en Pinches spelen langste match ooit
Lees ook:Haikou World Open: Zhang wordt Brecels opponent
Lees ook:World Open: Bedford strandt in wildcard-ronde
Lees ook:Haneveer houdt Belgische eer hoog op World Open

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.