Top-16 heeft geen interesse in Aziatisch PTC

De top-16 toont weinig interesse in het Aziatische Players Tour Championship-toernooi, dat volgende week meteen aansluitend aan de Shanghai Masters wordt gehouden.

Slechts zes spelers uit de elitegroep van het profsnooker verlengen hun verblijf in China voor het tweede APTC, zo blijkt uit de loting die World Snooker vandaag heeft gepubliceerd.

Stuart Bingham en Stephen Lee, die de finale haalden van het eerste APTC afgelopen juni, zijn weer van de partij, evenals Mark Williams, Ding Junhui, Ricky Walden en Matthew Stevens.

Negen anderen – onder wie de veelspelers Mark Selby en Shaun Murphy – treden wel aan in Shanghai, maar niet op het APTC. Ronnie O’Sullivan ontbreekt op beide toernooien.

Waarschijnlijk vinden de toppers dat er te weinig prijsgeld en te weinig rankingpunten te verdienen zijn. Als je op de Shanghai Masters vroeg eruit vliegt, zou je al een hele week extra in China moeten blijven. Kosten wegen dan nauwelijks op tegen baten.

Het zou daarom logischer zijn een PTC-event direct vóór in plaats van ná een groot toernooi te plannen. Dat was ook in juni het geval (toen vlak vóór de Wuxi Classic) maar dat zal in de overvolle snookerkalender niet altijd mogelijk zijn.

Hoe dan ook, de als eerste geplaatste Bingham heeft een bye in de eerste ronde, en zou in Mark King zijn eerste opponent van naam treffen in de derde ronde.

Walden en Stevens zijn de enigen van het zestal die in de eerste ronde wél aan de bak moeten: Walden tegen een qualifier en Stevens tegen Chen Feilong.

Het tweede APTC wordt van 23 tot en met 27 september in Yixing in China gespeeld.

Na het eerste APTC van juni leidt Bingham voor Lee, Michael White en Chen Zhe. De volledige Order of Merit van het Aziatische PTC vind je hier bij World Snooker.

Grappig trouwens dat Robert Milkins in deze lijst per abuis Robot Milkins wordt genoemd.

Lees ook:APTC 2: King en Day al in 1e ronde uitgeschakeld
Lees ook:Vier toppers aan start bij APTC 3
Lees ook:Stephen Lee wint APTC-event in China
Lees ook:APTC 3: Stuart Bingham wint tweede titel
Lees ook:PTC halverwege: Maguire en Lee geven toon aan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.