Q School: Tony Knowles wil terug op Main Tour

Tony Knowles wil weer terug op de Main Tour. De 56-jarige Engelsman is in mei de opvallendste deelnemer aan de World Snooker Q School in Sheffield.

Knowles probeerde zich ook vorig jaar al via dit kwalificatietoernooi een weg te banen naar het profcircuit – zonder al te veel succes overigens.

Knowles, die in de jaren ’80 twee rankingevents won en tijdelijk nummer 2 van de wereld was, speelde de laatste jaren al weer af en toe mee op de PTC-events.

Verder gaat ook Reanne Evans voor een terugkeer op het mannencircuit strijden.

De inschrijving voor de Q School sloot gisteren en het aantal deelnemers staat nu op ongeveer 100. Daar gaan nog wel enkele spelers bij komen.

Zo hebben de nationale bonden in het Verenigd Koninkrijk extra tijd gekregen om spelers aan te melden. World Snooker had pas laat aangekondigd dat de gegarandeerde plaats op de Main Tour die deze bonden altijd hadden, is komen te vervallen.

Verder hebben ook spelers die nu al op de Main Tour zitten maar het niet gaan redden, tot medio april tijd zich aan te melden om via de Q School hun plek terug te veroveren.

De jonge Pool Kacper Filipiak heeft zich al ingeschreven, maar bijvoorbeeld de naam van Luca Brecel – die zich met 99% zekerheid ook niet meer op eigen kracht zal kunnen handhaven – ontbreekt nog in de lijst die World Snooker heeft gepubliceerd.

De Q School wordt na afloop van het WK gespeeld in Sheffield. Het zijn drie toernooien, waarvan telkens de vier halve-finalisten een ticket voort de Main Tour krijgen.

Nieuw is dat dit ticket meteen voor twee jaar geldig is.

Lees ook:Naar de Main Tour? Schrijf je nu in voor de Q School
Lees ook:Q School: Kans van 1 op 5 op Main Tour-ticket
Lees ook:Over de Q School en over Kerstmis
Lees ook:Nieuw seizoen start zondag met Q School
Lees ook:Twee Belgen, geen Nederlanders naar Q School

2 reacties op “Q School: Tony Knowles wil terug op Main Tour

  1. Mike

    Deden ze vorig jaar.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.