WK-kwalificatie: Revanche voor Brecel op McCulloch?

Het lot heeft Luca Brecel voor de kwalificatie van het Betfred.com wereldkampioenschap opnieuw aan voormalig top-16 speler Ian McCulloch gekoppeld.

Brecel heeft nog een appeltje te schillen met McCulloch, tegen wie hij begin november zijn meest dramatische nederlaag van het seizoen te slikken kreeg.

In die voorrondepartij voor het UK Championship stond Brecel met 4-1 voor, moest McCulloch tot 5-5 laten terugkomen, en verloor de decider nog waarin de Engelsman op de laatste roze bal een snooker nodig had.

De winnaar gaat in de volgende ronde tegen Barry Pinches spelen.

Ook Michael Holt en uiteindelijk Mark King zitten op deze as van het speelschema.

Even kijken naar andere interessante partijen: Stephen Hendry moet zich waarschijnlijk via Matthew Selt of Michael White voor het WK zien te plaatsen.

Verder lijken de BBC-commentatoren Dominic Dale en Steve Davis onderling voor één WK-startbewijs te moeten strijden, terwijl Jimmy White – als hij zijn eerste duel wint – tegen Jamie Cope voor een plek in The Crucible gaat aantreden.

Zoals gebruikelijk is er weer een extra voorronde met spelers die nog wel lid zijn van de WPBSA maar die niet meer op de Main Tour uitkomen.

In die voorronde zien we onder anderen John Parrott, Patrick Wallace, Joe Delaney, David Gray en Les Dodd aan het werk.

De WK-kwalificatie in de World Snooker Academy duurt van 5 tot en met 15 april. Alle partijen zijn best-of-19 en de 16 winnaars voegen zich bij de top-16 op het WK.

Lees ook:Kijktip: Brecel tegen Bond in livestream
Lees ook:Luca Brecel: Nog één zege voor Australian Open
Lees ook:Kijktip: UK kwalificatiepartij Brecel op livestream
Lees ook:White weer stap dichter bij Masters
Lees ook:UK Championship: Davis door, White en Drago eruit

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.