Welsh Open: Steve Davis schakelt Ali Carter uit

De eerste grote verrassing van het 888真人 Welsh Open is een feit: Steve Davis heeft vanmiddag oud-kampioen Ali Carter met 4-3 uitgeschakeld.

Tegen de winnaar van 2009 scoorde Davis twee centuries, waarvan de laatste in de decider nadat hij met een fabuleus shot op groen het pack rode ballen had opengespeeld.

De 54-jarige snookerlegende had afgelopen week zijn beide kwalificatieduels ook al met 4-3 gewonnen, tegen Lucky Vatnani en tegen Ricky Walden.

…Davis zorgt voor de eerste stunt: hij wint met 4-3 van Carter…

Voor Carter betekent de nederlaag een voortzetting van zijn dramatische seizoen: hij won pas één partij in een echt rankingevent – in december op het UK Championship.

Davis vervolgt het toernooi woensdagavond in de tweede ronde tegen Shaun Murphy of Mark Joyce. In die partij staat het na drie frames verrassend 1-2 voor Joyce.

Davis tegen Carter was de eerste close partij van het toernooi. In de openingssessie wonnen Michael Holt (van Ryan Day) en Ding Junhui (van Mark Davis) elk met 4-0.

Ook Judd Trump liet geen frame liggen tegen Fergal O’Brien, 4-0.

…Trump komt geen moment in problemen tegen O’Brien, 4-0…

Trump speelt pas donderdagavond weer, dan tegen de winnaar van Stuart Bingham tegen Mark King, die elkaar morgenmiddag treffen.

Vandaag komen ook nog Graeme Dott tegen Tom Ford en John Higgins tegen Liang Wenbo in actie, en Dominic Dale speelt zijn uitgestelde qualifier tegen Sam Baird.

Voor programma en uitslagen en voor livescoring kijk je bij World Snooker. Verder heeft Eurosport uitgebreide tv-coverage van het Welsh Open.

[pictures Steve Davis & Judd Trump © 2012 snooker.blog.nl]

Lees ook:PTC 4: O’Brien wipt Ding, Suwannawat verrast ook Doherty
Lees ook:Selby tegen O’Sullivan in halve finales PHC
Lees ook:147-alarm: O’Brien scoort “oudste” 147
Lees ook:WK-kanshebber (3/4): Neil Robertson
Lees ook:Nog één keer de klassieker Hendry vs. White?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.