Darren Morgan sluit terugkeer op Main Tour uit

Op weg naar zijn wereldtitel bij de senioren versloeg Darren Morgan gisteren enkele Main Tour-profs. Toch sluit de 45-jarige Welshman een eigen rentree uit.

“Het gebeurt niet, mijn leven is veel te druk nu”, aldus Morgan op worldsnooker.com nadat hij Steve Davis in de eindstrijd en Jimmy White in de halve finale had verslagen.

“Als ze mij meteen terug in de top-32 zetten, zou ik er nog wel over nadenken. Maar de weg daar naartoe is voor mij veel te zwaar”, zegt Morgan, die er nog wel fijntjes aan toevoegt dat hij een wildcard voor een proftoernooi wel zou accepteren.

…Morgen bouwt aan zijn beslissende break in de finale tegen Davis…

Morgan, in de jaren ’90 een top-8 speler, verbleef tot 2007 op de Main Tour. Hij werd daarna actief op het seniorencircuit en pakte twee wereldtitels bij amateurfederatie IBSF.

Vorig jaar maakte Morgan een korte comeback op de Main Tour toen hij als amateur wist door te dringen tot de derde ronde van het World Open.

Daarin werd hem door landgenoot Matthew Stevens nipt de weg versperd, 2-3.

Het winnen van het World Seniors Championship kwam voor Morgan naar eigen zeggen als een grote verrassing: “Ik wilde goed spelen op tv maar had niet verwacht dat het zó goed zou gaan … Dit moet een van de hoogtepunten van mijn carrière zijn.”

[picture Darren Morgan © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:Darren Morgan pakt wereldtitel bij senioren
Lees ook:Darren Morgan wil op hoogtepunt stoppen
Lees ook:Mark Davis nieuwe wereldkampioen
Lees ook:White – Morgan halve finale WK senioren
Lees ook:Williams laat zich verrassen door Morgan in TCC-finale

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.