Trump en Williams nemen kleine voorsprong

De kans bestaat dat het Betfred.com wereldkampioenschap in Sheffield een finale tussen twee linkshandige spelers krijgt.

Judd Trump en Mark Williams namen op de eerste dag van de halve finales beiden een 5-3 voorsprong: Trump deed dat tegen Ding Junhui, Williams tegen John Higgins.

Zo’n vroege voorsprong geeft echter geen enkele indicatie wie de meeste kans op de overwinning maakt. De halve finales zijn immers first-to-17 en zijn uitgesmeerd over drie dagen.

Trump speelde er tegen Ding vrijuit op los en imponeerde met enkele exhibition shots.

Ding, spelend in zijn eerste WK-semifinale, opende de aanvallende wedstrijd nog wel met een 102, maar Trump antwoordde met breaks van 110, 51 en 59.

De 21-jarige Engelsman beleefde eerder deze maand zijn doorbraak met het winnen van het China Open en lijkt nu totaal onbevangen te spelen.

Met de winst in de eerste ronde op wereldkampioen Neil Robertson was zijn toernooi in feite al geslaagd - de rest is een bonus.

Williams en Higgins daarentegen begonnen bepaald niet onbevangen aan hun partij. De scrappy opener ging naar Williams nadat Higgins een frameball roze had gemist.

De Schot maakte met een 135 gelijk en liet later ook een 120 aantekenen, maar moest de meeste frames toch aan de Welshman laten.

Williams weet echter maar al te goed dat een voorsprong tegen Higgins niet zo veel te betekenen heeft.

Afgelopen december stond Williams in de finale van het UK Championship al met 9-5 voor toen Higgins vijf frames op rij won en alsnog titel pakte, 9-10.

Lees ook:Higgins ontsnapt aan grote achterstand tegen Williams
Lees ook:Williams neemt kleine voorsprong op Murphy
Lees ook:World Open: Higgins klopt Trump na 0-4 achterstand
Lees ook:De halve finales van het WK: Wie speelt wanneer?
Lees ook:Higgins met eindsprint van 5-8 naar 8-8 tegen O’Sullivan

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.