Welsh Open: Higgins nog één stap verwijderd van nieuwe titel

John Higgins is nog slechts één stap verwijderd van een succesvolle verdediging van zijn Welsh Open-titel. Hij bereikte opnieuw de eindstrijd door vanmiddag overtuigend met Ali Carter af te rekenen, 6-2.

Higgins zal in de finale te maken krijgen met Mark Selby of Stephen Maguire, die vanavond tegen elkaar uitkomen in de tweede semifinale.

Higgins kan morgen zijn derde Welsh Open-titel winnen na 2000 en ’10. De Schot heeft nu 23 van zijn 24 rankingpartijen gewonnen sinds hij in november terugkeerde van een schorsing voor zijn aandeel in een omkoopschandaal.

…Carter verliest opnieuw van Higgins, net als in de finale vorig jaar…

Higgins verloor alleen van Michael Holt in de finale van het twaalfde en laatste Players Tour Championship-toernooi in Praag.

Verder won hij het voorafgaande PTC-event en het UK Championship, en won hij zijn openingspartij op de German Masters voordat hij zich terugtrok na de dood van zijn vader.

Vanmiddag had Higgins aanvankelijk zijn handen meer dan vol aan Carter, de het toernooi in 2009 won en vorig jaar Higgins’ opponent in de finale was.

Carter opende met een break van 118 en kon Higgins tot 2-2 bijblijven.

Daarna liep de Schot weg. Hij pakte frame na frame, zonder echt hoge series te scoren. Zijn beste break van de hele partij was 76.

[picture Ali Carter © 2011 snooker.blog.nl]

Lees ook:John Higgins is de Welsh Open-kampioen
Lees ook:Higgins en Carter treffen elkaar weer op Welsh Open
Lees ook:Wie wint in Wales: Carter of Higgins?
Lees ook:Ali Carter wint Shanghai Masters
Lees ook:Carter nog één stap verwijderd van titelverdediging

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.