Selby en O’Sullivan op herhaling in finale Masters

Mark Selby heeft zich vanavond voor het derde jaar op rij geplaatst voor de finale van de PokerStars.com Masters. Hij speelt daarin op zondag tegen titelverdediger Ronnie O’Sullivan.

Selby won na een gelijkopgaand begin uiteindelijk duidelijk van Stephen Maguire, 6-3. In de andere halve finale had O’Sullivan eerder al nipt Mark Williams verslagen, 6-5.

Selby won het toernooi bij zijn debuut in 2008, maar verloor afgelopen jaar in de finale… van O’Sullivan!

masters - selby-maguire

…Selby verslaat Maguire en speelt in de finale opnieuw tegen O’Sullivan…

Die finale van 2009 staat te boek als een van de beste wedstrijden van vorig seizoen. O’Sullivan, die het toernooi toen was begonnen met een nieuwe keu, kwam met 7-5 achter maar draaide de partij nog om, 10-8.

Selby is dit seizoen slecht begonnen met nederlagen in de eerste ronde van zowel de Shanghai Masters als de Grand Prix. Op het UK Championship zette het herstel in, en nu lijkt hij zijn beste vorm weer gevonden te hebben.

Maguire kon tot 3-3 gelijke tred houden. Hij scoorde in die fase een serie van 140 – een evenaring van de hoogste toernooibreak die eerder door Neil Robertson was neergezet.

Even later lag hij zelfs op koers voor 141, maar miste op 99 een zwarte bal vanaf de spot toen hij positie wilde op de laatste rode.

Daarna leek de Schot wat nerveuzer in zijn spel. Hij miste pots en zijn safeties waren niet meer zo scherp. Selby draaide de duimschroeven aan, won drie frames op rij en boekte zo z’n ticket voor zijn derde opeenvolgende Masters-finale.

Het is overigens geen unieke prestatie dat een speler drie jaar op rij de eindstrijd van de Masters haalt. Stephen Hendry speelde liefst zes finales (en won de eerste vijf) tussen 1989 en ’94. Alex Higgins (tussen ’78 en ’81) en O’Sullivan (tussen 2004 en ’07) kwamen tot vier opeenvolgende finales.

(foto Selby © Eurosport Player)

Lees ook:The Masters: O’Sullivan via Maguire naar finale
Lees ook:Selby wil Hunter evenaren op The Masters
Lees ook:The Masters: O’Sullivan overtuigend naar 5e titel
Lees ook:Mark Selby wint Masters na sensationele comeback
Lees ook:The Masters: Speelschema zondag 19 januari

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.