Haneveer redt het niet tegen Baird

bjorn haneveer (klein)Voor Björn Haneveer zit het Main Tour-jaar 2009 erop. De 33-jarige Vlaming verloor vandaag in de eerste kwalificatieronde voor het Pukka Pies UK Championship ruim van Sam Baird uit Engeland, 9-4.

Een break van 47 leverde Haneveer de winst in het openingsframe op. Het zou zijn hoogste break van de hele partij blijken te zijn.

Haneveer kwam nog wel op 2-0, maar toen Baird – een debutant op de Main Tour – met series van 76 en 57 het derde frame pakte, kantelde de partij.

Tot 3-3 was de score nog in evenwicht. Daarna liep de 21-jarige Baird uit naar 6-3. Haneveer pakte frame tien en had ook kansen op 6-5, maar Baird liep uiteindelijk vlot weg naar 9-4.

Baird speelt donderdag in de tweede ronde tegen de 37-jarige Ier Joe Delaney.

Voor Haneveer krijgt het rankingseizoen pas weer een vervolg op 19 januari 2010, wanneer hij in de kwalificatie voor de Welsh Open tegen Andrew Norman aantreedt.

De opmerkelijkste uitslag vandaag kwam op naam van Simon Bedford, die – net als Patrick Wallace gisteren – een 9-0 overwinning wist te boeken. Het slachtoffer was Joe Jogia, die twee weken geleden nog de finale in de Pro Challenge Series wist te halen.

Kijk hier voor alle uitslagen uit de eerste ronde van de kwalificatie voor het UK Championship.

Lees ook:Haneveer bekroont comeback tegen Gilbert met zege (update)
Lees ook:Haneveer, Brecel niet naar Australian Open
Lees ook:Haneveer neemt eerste horde, Bond wacht
Lees ook:Haneveer wint thriller van Brown
Lees ook:World Open: Brecel verliest opnieuw van Baird

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.